Krenula prodaja lampiona za svjetlosni spektakl na Forumu

Krenula prodaja lampiona za svjetlosni spektakl na Forumu Krenula prodaja lampiona za svjetlosni spektakl na Forumu

Dino Stanin/PIXSELL

Svjetlosni spektakl na Forumu - Zaželi ljubav, ove godine ima za cilj pomoći obitelji Krajnc iz Rtine koja živi u teškim uvjetima. Sredstvima od kupnje lampiona pomaže se i obitelj Laure Dragaš iz Briševa čija je životna priča mnoge dirnula nakon objave priloga u HRT-ovoj emisiji Labirint.

Lampioni se mogu kupiti već od danas u Hostelu Forum na Kalelargi, a preporučena donacija je 25 kuna. 

Valentinovo u Zadru već sedmu godinu obilježava se na poseban način - puštanjem u zrak tisuće svijetlećih lampiona. A sve je počelo kao put u nepoznato - prisjetio se Neno Stojaković iz Udruge Propela:Krenuli smo iz neke zimske dosade, a na kraju se događaj pretvorio u neizostavni zimski događaj u gradu koji ima i taj humantarni karakter, koji je stvarno opravdao svoje postojanje. Zadrani ga vole i prihvatili su ga, broj sudionika raste svake godine.  

Manifestacija je tako osvojila srca Zadrana, a slika više tisuća lampiona koji se polako uzdižu iznad Poluotoka obišla je cijeli svijet - time se posebice, u smislu promidžbe, zadovoljni u Turističkoj zajednici grada Zadra. Ante Galić Nama je važan vizualni efekt, koja cijela manifestacija ima , imamo odličan učinak na društvene mreže i medije, slika putuje širom svijeta.   

Puštanje oko pet tisuća lampiona s Foruma planirano u nedjelju u 19 sati, naravno ukoliko dozvole vremenske prilike. Priprema se i bogat popratni program, uoči i nakon puštanja lampiona - simboličnog čina koji ima zadatak probuditi ono najbolje u nama - ljubav.

Lampioni će se moći nabaviti i na štandovima koji će u nedjelju biti postavljeni na Forumu. U akciji će sudjelovati i brojna poznata lica iz javnog života.

Prilog:

Komentari