Kvaliteta čini razliku

Kvaliteta     čini     razliku Kvaliteta     čini     razliku
foto: A. Perica / HRT centar Zadar foto: A. Perica / HRT centar Zadar

foto: A. Perica / HRT centar Zadar

Mali obiteljski iznajmljivači Zadarske županije okupili su se na 5. regionalnom forumu. Razmijenili su iskustva i doznali novosti vezane uz mogućnosti financiranja, poboljšanje poslovanja i što je posebno značajno - podizanja kvalitete usluge.

Naime, u uvjetima dostizanja svojevrsnog plafona u ovoj djelatnosti kvaliteta je ta koja čini razliku, a posao održivim i profitabilnim.

Apartmani s 4 – 5 zvjezdica, vile s bazenima, luksuzne kuće za odmor, popunjeni su i 40 dana duže. Stoga ne čudi veliko zanimanje za sufinanciranje izgradnje bazena u zadarskom zaleđu – potvrđuje Ivan Čupić voditelj LAG-a Laura. Ova Lokalna akcijska grupa omogućuje dobivanje značajnih bespovratnih sredstava na području gradova Biograda i Benkovca te još 10-ak općina:

       Pa u ovih 10-ak godina možemo reći da je preko 30 milijuna kuna uloženo bespovratnih sredstava kroz tri programa znači program ministarstva turizma, i dva europska natječaja o kojima ćemo danas također pričati iz programa Ruralnog razvoja gdje se može dobiti 50 tisuća i 200 tisuća eura bespovratno.

Novost je da se Iznajmljivači mogu bilo kada javiti u lokalnu turistički zajednicu vezano za subvencije kamata koje provodi Zadarska županija u sklopu programa WELCOME– napominje Mihaela Kadija direktorica TZ Zadarske županije:

       Postoje oni koji se žele isticati u kvaliteti a i time potičemo i ostale da to učine.

Gospođe Jasminku iz Bibinja i Manuelu iz Zadra sve mogućnosti jednako zanimaju:

       Planiram još drugi kat izgraditi, dvije godine iznajmljujem, a gosti su iz cijele Europe – kaže gospođa Jasminka iz Bibinja koja je na Forumu prvi put.
       

       Sve me zanima, kako možemo unaprijediti posao, da će biti neki krediti, eu financiranje, pa da vidimo kako pospješiti sezonu, s kojim agencijama raditi, kako reklamirati bolje i tako – kazala nam je Manuela iz Zadra.

Udio obiteljskog smještaja u ukupnom turističkom smještaju na državnoj razini iznosi oko 55 posto, za Zadarsku županiju je veći - preko 65 posto – navodi Denis Ikić, direktor zadarske gospodarske komore, uz brojke za prošlu godinu:

       Dakle to su brojke od ukupnog turističkog prometa između 42 odnosno 47 posto.

Registracija postelja u obiteljskom smještaju raste po stopama većim ( 10 % ) nego što raste turistički promet ( 6 % ), i trenutačno raspolažemo sa 126 tisuća postelja. Značajan potencijal koji treba mudro iskoristiti podizanjem kvalitete, dodatnim sadržajima i izvornom ponudom.

Komentari