"Lice" nova predstava HNK Zadar

"Lice" nova predstava HNK Zadar

Koja je cijena promjene identiteta na svim razinama? Kako se nositi s gubitkom voljene osobe, s opijatima, kako se uklopiti u neke nove društvene okolnosti? Odgovore na ta, ali i mnoga druga pitanja, ponudit će nova predstava HNK Zadar „Lice", čija je premijera najavljena za 16. travnja.

Lice je tragikomična melodrama, komad smješten u novu postkomunističku Rusiju nastao iz pera Aleksandra Galina, jednog od najznačajnijih suvremenih ruskih dramatičara, scenarista, filmskih i kazališnih redatelja. Drame su mu izvođene diljem svijeta, a zadarska će publika imati prilike uživati u hrvatskoj praizvedbi, čiju režiju potpisuje Zoran Mužić.

U središtu pozornosti, ove višeslojne predstave, koja otvara mnogobrojna pitanja je čovjek prisiljen podvrgnuti se plastičnoj operaciji ne bi li spasio život. Utjelovljuje ga Alen Liverić.

Njegovu ženu, tumači Žana Bumber, kako sama kaže - košuta među divljim zvijerima. U predstavi igraju Jasna Ančić i Davor Jureško. Lice premijerno pogledajte u HNK Zadar 16. travnja od 20 sati.

 

prilog Maje Milin

Komentari