Hrvatske ceste ispravit će loše rješenje nogostupa kod bolnice

Hrvatske ceste ispravit će loše rješenje nogostupa  kod bolnice

Iz gradske uprave inzistiraju da Hrvatske ceste poprave loše rješenje nogostupa između bolnice i Poliklinike na kojem se jednim dijelom i ne može proći, izjavio na Radio Zadru pročelnik za graditeljstvo Darko Kasap.

Zadrani su nezadovoljni izgrađenim nogostupom uz novu četverotračnu prometnicu u Ulici Nikole Šubića Zrinskog. Radi se o ulici koja prolazi između nove Poliklinike i zadarske bolnice, a na jednom dijelu prometnice širina nogostupa nedovoljna je za prolaz pješaka ili osoba u invalidskim kolicima. Kritike su brojne, a s njima se slažu i u gradskoj upravi.

 Nogostup je neuvjetan, potvrđuje i pročelnik za Odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Darko Kasap. Gostujući u emisiji "Grintalica" našeg radija istaknuo je da je od Hrvatskih cesta zatraženo da isprave ovo loše rješenje:

  Imali smo nekoliko sastanaka s Hrvatskim cestama i  zadarskom bolnicom. Sama rasvjetna tijela će se izmjestiti unutar  kruga bolnice, naravno u dogovoru s bolnicom. Osim toga Uprava bolnice uputila je Hrvatskim cestama i nekoliko drugih zahtjeva  gdje će se dodatno ispitati  i količina buke samog  asfalta s obzirom na blizinu bolničkih odjela. Mora se obnoviti i nekadašnja hortiklutura. To su neki od zahtjeva koje je Grad zajedno s bolnicom uputio HC-a i inzistirat ćemo da se te stvari poprave, rekao je Kasap.

iz emisije Grintalica

Komentari