Pomoćnici u nastavi žele status u odgojno obrazovnom sustavu

Pomoćnici u nastavi žele status u odgojno obrazovnom sustavu Pomoćnici u nastavi žele status u odgojno obrazovnom sustavu
foto:S.Dražić foto:S.Dražić
foto:S.Dražić foto:S.Dražić

foto:S.Dražić

Osnivanjem Udruge želimo i senzibilizirati javnost za naše probleme. Jedan od njih je i novi Pravilnik o pomoćnicima u nastavi prema kojem u razredu jedan pomoćnik može imati više djece s teškoćama."Nama to nije problem, ali je nepošteno prema djeci", poručili iz zadarske Udruge pomoćnika u nastavi.

Problem s kojim se suočavaju pomoćnici u nastavi, uz ostalo, je i njihov status kojega nemaju u odgojno obrazovnom sustavu, čulo se na večerašnjem predstavljanju rada nedavno osnovane Udruge pomoćnika u nastavi Zadra i Zadarske županije. Tu su i niski prihodi te ugovori o radu koji istječu svakog 15. lipnja i uvijek ostaje neizvjesnost hoće li nastaviti s radom i na jesen. Predsjednica Udruge Petra Kraljev ističe kako osnivanjem Udruge žele nešto promijeniti, utjecati na svoj status, ali i senzibilizirati javnost za njihove probleme. Jedan od njih je i novi Pravilnik o pomoćnicima u nastavi prema kojem u razredu jedan pomoćnik može imati više djece s teškoćama:

 To nama nije problem, jer pomoćnici u nastavi mogu pomagati više djece u jednom razredu, ali je problem kod djeteta. Nije pošteno prema njima  jer to su djeca koja traže rad "jedan na jedan", istaknula je Kraljev.

Komentari