ZadarZaDar - projekt za darovite učenike

ZadarZaDar - projekt za darovite učenike

HRT Radio Zadar

S ciljem izrade sustava koji će prepoznati i pružiti potporu darovitim učenicima, u pet zadarskih osnovnih škola počinje provedba europskog projekta koji nosi naziv " ZadarzaDar " .

Svega 20 posto darovitih učenika u našem školstvu prepoznato je na vrijeme, što je porazan podatak -  ističu stručnjaci okupljeni oko ovoga projekta koji je predstavljen danas na zadarskom Sveučilištu. 

Ti deficiti u radu sa darovitim učenicima najviše se očituju u tome, što učiteljima i stručnim suradnicima nedostaje, odnosno tu ima potrebe za jačanjem specifičnih znanja i vještina, što školama nedostaje didaktičke opreme za rad s darovitim učenicima, neostaju i neki strateški dokumenti .. - kazao nam voditelj projekta, profesor Krešimir Groša.

 Oni koliko god bili daroviti, neki se uključe u razno razne izvannastavne aktivnosti, idu na natjecanja, no jedan dobar dio ostaje neprimjećen kroz sustav. - ističe - Katica Skukan, ravnateljica škole „Bartula Kašića.

Mi smo još uvijek imali u nekoj mjeri prepoznavanje darovitosti, i to od škole do škole, od četvrtog razreda, naš cilj je da to spustimo na prvi razred, i da nakon što ih prepoznamo da uspostavimo kvalitetniji tretman prema njima - istaknuo je profesor Igor Radeka, Odjel za pedagogiju zadarskog Sveučilišta.

Prilog

Komentari