Lucija Mijolović na EP u plivanju za osobe s Down sindromom

Lucija Mijolović na EP u plivanju za osobe s Down sindromom

U talijanskoj Olbiji na Sardiniji do nedjelje se održava Europsko prvenstvo u plivanju za osobe s down sindromom. U konkurenciji 13 zemalja nastupa i Hrvatska sa svoja četiri predstavnika. Među njima se nalazi i naša Zadranka Lucija Mijolović pod vodstvom trenerice Danijele Kurtin

Lucija će nastupiti u ukupno osam disciplina, danas su na rasporedu 200 metara mješovito i 50 metara delfin.

„Ispred nas su četiri dana natjecanja s tim da se kroz jutra plivaju kvalifikacije dok su kroz popodneva na rasporedu finala. Ali neće sve biti usmjereno samo na plivanje već imamo i dan za odmor te također i jedan dan u kojem ćemo otići na izlet gdje će se natjecatelji socijalizirati i družiti što je dobro za svih njih. Pogotovo za Luciju koja u Zadru gotovo uvijek trenira sama i ovakva druženja će joj biti od velike koristi“, kaže Kurtin i naglašava kako su se natjecatelji iz Zagreba ipak malo bolje pripremili.

„Mi smo imali slabije pripreme jer imamo uvijek istu problematiku. Naime, plivalište na Višnjiku je zatvoreno kroz cijeli osmi mjesec zbog redovnog čišćenja i održavanja pa smo iz tog razloga trenirali u moru. Posljednja dva tjedna smo ipak odradili na Višnjiku a sada za koliko će to bit dovoljno to ćemo vidjeti. Ali nadamo se, bez obzira na sve, dobrom plivanju jer Lucija je borbena. Možda ako sve bude kako treba uzme i koju medalju ali ako je i ne bude nema žalosti. Usmjerit ćemo se na svojevrsne Olimpijske igre koje plivače i plivačice s Down sindromom očekuju u Turskoj iduće godine“, zaključila je Kurtin.

Najveći uspjesi do sada postignuti su na DSISO EP u Francuskoj 2017. kada su osvojene 2 brončane medalje, te prvo i treće mjesto u juniorskoj kategoriji. 2018. na INAS EP plivači su osvojili 5 odličja.

 

Facebook

 

 

Komentari