Mario Ivić, Zadranin među najvažnijim STEM poduzetnicima u Hrvatskoj

Mario Ivić, Zadranin među najvažnijim STEM poduzetnicima u Hrvatskoj Mario Ivić, Zadranin među najvažnijim STEM poduzetnicima u Hrvatskoj

Mario Ivić

Na svakom popisu najtraženijih i najplaćenijih zanimanja u budućnosti, ali i u sadašnjosti, nalaze se stručnjaci iz IT sektora. Dok nam je većini ta dimenzija prilično fiktivna, naš sugrađanin svijet interneta svakodnevno razvija na svjetskoj razini, zapošljavajući pritom mlade stručnjake.

Priča ovog uspješnog Zadranina je klasična filmska. Dane i noći provodio je za računalom u sobi - svom prvom uredu. A danas? Danas s njim suradnju žele velika svjetska imena. Jedna od njegovih tvrtki, digitalna marketinška agencija Telum bila je tri godine zaredom jedna od 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u srednjoj Europi. Njegovo ime je u društvu Mate Rimca i Ivana Mrvoša na listi 100 najvažnijih STEM poduzetnika u izboru uglednog poslovnog časopisa Lider. On je Mario Ivić, vlasnik tri tvrtke u tehnološkom segmentu i dokaz da se u Zadru može razviti mali tehnološki div:

Telum je isključivo u Zadru, a dvije ostale firme imaju sjedište u Zagrebu ali razvoj je u Zadru. Svi ljudi koji tu rade su vrh onoga što bismo mogli dobiti u Hrvatskoj.

Što je najpoznatiji proizvod Ivićeva tima? Mala je vjerojatnost da u internetskim bespućima niste naletjeli na Midas, najveću mrežu za nativno oglašavanje u Hrvatskoj i susjedstvu. U toj mreži je 300-tinjak portala, imaju preko tisuću oglašivača i mjesečno bilježe preko 11 milijuna posluživanja sadržaja:

Pročitate cijeli članak, onda na dnu članka piše: Više s weba. I ako ste čitali nekakvu sportsku vijest, nije nužno da ćete dobiti takvu vijest, ali vjerojatnije je da ćete dobiti sportsku vijest s nekog drugog portala. S druge strane, vrlo moguće da ćete dobiti oglas za sportsku opremu ali prikazan na nativan način; dakle, ne invazivno nego vrlo prirodno za korisnika.

Priča Marija Ivića potvrđuje da se uspjeti može i tamo gdje je najteže - kod kuće! Nastavak razvoja vidi i u trećoj grani svoje priče - tvrtki Kraken o kojoj ćemo tek izvještavati. I sve to iz Zadra, grada koji polaganim, ali sigurnim koracima otvara vrata informatičkoj tehnologiji.

Komentari