Mario Paleka novi direktor TZ Grada Zadra

Mario Paleka novi direktor TZ Grada Zadra

Snimio: Ž. Kapelari/HRT

Mario Paleka diplomirani kineziolog novi je direktor Turističke zajednice Grada Zadra. Nakon višesatnog predstavljanja 7 kandidata Turističko vijeće, koje je ovog puta vodio predsjednik Vijeća zadarski gradonačelnik Branko Dukić, odlučilo se tajnim glasovanjem za Maria Paleku.

Podsjetimo na javni natječaj, nakon što je usred turističke sezone ostavku dao dotadašnji direktor TZ-a Ante Rados,   javilo se deset kandidata, no formalne uvjete zadovoljilo ih je  njih sedam. Hrvoje Anić, Šime Šokota, Iva Bencun, Željka Benčik, Mario Paleka, Stjepan Vrsalović i Jure Javoran. Kao favoriti spominjala su se dva imena – član turističkog vijeća i direktor hotela Pinija Hrvoje Anić, koji je bio kandidat i na prethodnim izborima, te Mario Paleka iza kojeg je dugogodišnji rad u zadarskom sportu, ali i prijateljstvo zadarskog gradonačelnika Branka Dukića što je na aktualnom satu posljednjeg Gradskog vijeća i sam Dukić potvrdio odgovarajući na prozivke oporbe. 

Što se tiče Maria Paleke on je moj prijatelj. Koliko znam prijavio se na natječaj. Udovoljava svim kriterijima, ali neću samo ja odlučivati, odlučivat će Turističko vijeće, kao što sam vam rekao. Turističko vijeće je napravljeno od više subjekata tako da Grad nije taj  koji će u cijelosti odlučiti. 

Nakon višesatnog predstavljanja kandidata izbor je odlučen tajnim glasovanjem, 3 glasa dobio je Hrvoje Anić, 1 Iva Bencun i 5 Mario Paleka. Zadarski gradonačelnik Branko Dukić koji je ovog puta iznimno odlučio sam voditi  vijeće što je dosad redovno u njegovo ime obavljao Dražen Grgurović, vijeće je napustio dobro raspoložen, no za izjavu medijima ipak nije bio raspoložen već je samo kratko dobacio: 

Sad će turistička izjavu, pa tako da ja ne govorim, evo sad će turistička, stavit će izvješće.   

Izbor novog direktora potvrdila je Helena Rogić, voditeljica turističkog ureda Grada Zadra:

Na 8. sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Grada Zadra, provedeno je tajno glasovanje te je većina članova Turističkog vijeća glasala za gospodina Maria Paleku.  Gospodin Paleka prilikom predstavljanja programa za jednogodišnje razdoblje iznio je vlastiti stav i mišljenje te nove ideje koje bi mogle pridonijeti kvalitetnijem radu Turističke zajednice i unaprjeđenju razvoja turizma. 

Rezultatom nije zadovoljan član vijeća Tomislav Fain koji se uoči izbora zalagao da prvi čovjek zadarskog turizma bude iz struke:

Izašli smo vani, na žalost je, na žalost je prošao Mario Paleka. Na moju.

A evo kako je našem Vladimiru Šetki desetak dana prije izbora svoje viđenje zadarskog turizma opisao novo izabrani direktor TZ-a Grada  Zadra Mario Paleka. 

Mišljenja sam da već dugi niz godina stagniramo da Zadar zapravo nije iskoristio sve svoje resurse kad je turizam u pitanju, a prije svega mislim potencijal u kulturnom turizmu, sportskom turizmu, a ima i ostalih nekih mogućnosti, ali ja zapravo mislim da ako svi zajedno se ne uključimo , svi čimbenici koji trebaju sudjelovati u razvoju zadarskog turizma da nećemo vrlo brzo izaći iza nekakve kolotečine turističke.

Njegov program prepoznalo je petero članova Turističkog vijeća. Sada treba uvjeriti i ostatak zadarske turističke struke da je sposoban Zadru donijeti nešto novo kako bi ovom gradu koji itekako ovisi o turizmu osigurao turistički boom i u sljedećim godinama koji će zbog ponovnog rasta naših turističkih konkurenata biti iznimno teško ostvariti. Ipak, prije toga, slijedi rok od 8 dana tijekom kojeg se na izbor mogu žaliti ostali kandidati.

 

prilog Božidara Kolege

Komentari