Martin Vulić: "Ljetna liga ostavila je velike tragove na moju karijeru"

Martin Vulić: "Ljetna liga ostavila je velike tragove na moju karijeru"

Aktivno, radno ljeto je zadarskom košarkaškom međunarodnom sucu Martinu Vuliću. Šesnaest godina Vulić već se bavi suđenjem, od toga zadnje dvije sudi razna europska natjecanja. Ipak, kako nam je rekao suđenje Ljetne lige nešto je posebno.

Gdje je bio do sada ovog ljeta i što ga dalje očekuje.

„Taman sam se vratio s Univerzijade u Napulju odakle sam produžio takoreći odmah na Tajland gdje uskoro počinje U19 Svjetsko prvenstvo za žene. Zatim ću suditi i u Podgorici na U16 B diviziji a poslije toga idem u Skoplje gdje će biti U16 prvenstvo za žene A divizije. Kako vidite, ljeto je u potpunosti bukirano”.

Zanimljiv je podatak da će Martin na ova sljedeća tri natjecanja koja slijede biti jedini Hrvat.

„Nažalost, Hrvatska na nijednom od ovih natjecanja koja slijede nema svojih predstavnika tako da ću ja biti taj koji će ju predstavljati. Veliko mi je to priznanje a ujedno i nagrada za sav uloženi trud do sada”.

Neko natjecanje koje mu je ostalo u posebnom sjećanju.

„Definitivno, to je naša Ljetna liga koja je ostavila velike tragove na moju karijeru. Ona je bila jedna stepenica koja je dala pozitivne korake u mojoj karijeri”.

Ljetna liga je u punom zamahu, posebno mu je drago što se ta liga opet revitalizirala.

„To je veliki dobitak za sve nas u Zadru jer zna se što je nama košarka. Čestitke velike KK Diadora, DSR Evala i Udruzi košarkaških sudaca ZŽ koji su skupili glave i krenuli opet u ovaj projekt. Koliko je to trebalo svima nama pokazuju i slike s Mornarice koja je puna ljudi. Veliki bravo za sve”.

Euroligaški sudac Tomislav Hordov, predsjednik Udruge sudaca ZŽ i sudio je prvu utakmicu.

„Već sam rekao, tko prođe našu Ljetnu ligu, može suditi kasnije gdje god hoće. Ona je poseban izazov za nas suce isto kao i igrače jer izbalansirati sve te stvari na terenu, posebno zadarske emocije koje su na jako visokom nivou nije nimalo lagano ali ojača”.

Ima Martin i savjet za mlade kolege koji sude na Mornarici.

„Okušajte se u jednom takvom natjecanju, mi stariji smo vam podrška, tu smo zajedno s organizatorima za sve što im treba. Osjetit ćete dodatne vibracije, dodatne tenzije ali to za daljnji uspjeh u ovom svijetu je nešto neophodno”.

Što drugo, želimo Vuliću puno sreće u sportskim izazovima koji ga očekuju, ne sumnjamo da će na najbolji mogući način prezentirati kako svoj grad tako i Hrvatsku.

 

 

 

 

 

Komentari