Milenium jump u znaku ekologije

Milenium jump u znaku ekologije Milenium jump u znaku ekologije

Ovogodišnji Milenium jump sa zadarske rive održat će se u subotu 27.srpnja ovoga puta s početkom u 15 sati zbog potencijalno velikih vrućina i razumijevanja prema starijim sudionicima. Glavna nagrada je elektroskuter vrijedan preko 15 000 kuna a posebni značaj pridat će se ekologiji.

 

Novitet ove godine je kraći ali sadržajniji program. Skakat će se 4 puta, razmak između skokova bit će kraći a sudionici će se potom okrijepiti sa 8000 hladnih bočica vode i rižotom od plodova mora uz simboličnu cijenu od 10 kuna. Prihod 15000 obroka ide za potrebe osoba sa autizmom.Neno Stojaković, prvi čovjek projekta dodaje:

" Defile gumenjaka dva puta će se pojaviti na moru sa zastavama projekta a neposredno prije dolaska helikoptera. Ove godine ispisujemo još jednu poruku -"Save this planet" što mislimo da je najbitnija odrednica ovog događaja."

Tako uz humanitarni, zdravstveni, turistički i zabavni aspket DM Milenium jump prati ekološke teme pa će biti uvedeni kontejneri za plastiku dok će gumenjaci čistiti more. Nikad dovoljno upozoravati koliko je bitna zaštita od dugostarjnog izlaganja suncu. U tom smilu kao i prošle godine dermatolozi će besplatmno pregledavati kožu sudionika:

" Zamislite koliko biste čekali specijalistički pregled regularnim putem?"

 ..dodaje Mladen Masar ispred udruge Propela i moli sudionike da počiste za sobom iako će volonteri i ove godine pomagati. I na kraju kao i obično, sa čiste rive u čisto more zajednički skok će kao slika obići cijeli svijet kao reklama hrvatskog turizma.

 

Komentari