Ministar Butković: Podrška izgradnji mosta Pašman - kopno

Ministar Butković: Podrška izgradnji mosta Pašman - kopno

foto: Dino Stanin / Pixsell

Uoči spajanja Pelješkog mosta planiranog za sljedeći tjedan ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković je u intervjuu za Jutarnji list odgovarao na pitanja o mnogim projektima vezanim uz njegov resort pa tako i o planovima za Pašmanski most.

– Što se tiče mosta prema Pašmanu, dali smo potporu općini Pašman za taj projekt i izrađujemo studiju izvodljivosti koju financiramo sa 700 tisuća kuna te bi ona trebala biti završena do kraja godine. Po završetku ćemo vidjeti koja je najpovoljnija varijanta za gradnju tog mosta, izjavio je ministar Butković.

Studija izvodljivosti koju je potaknula Općina Pašman, a po narudžbi ministarstva izrađuje međunarodna tvrtka Ernst & Young Savjetovanje d.o.o., razrađuje dva idejna rješenja cestovnog povezivanja otoka s mostom preko Pašmanskog kanala.

Početkom srpnja održan je i sastanak predstavnika kineske kompanije CRBC, koja gradi Pelješki most, s načelnikom Krešimirom Ćosićem i njegovim suradnicima na kojemu se razgovaralo o mogućnostima suradnje na ovom strateškom projektu. Predstavnici CRBC-a, ne skrivajući svoje oduševljenje ljepotom lokacije, naglasili su kako se most uz stručan i promišljen projekt, može završiti relativno brzo - objavljeno je na stranici Općine Pašman. 

Komentari