Ministar zdravstva Vili Beroš danas u Zadru

Ministar zdravstva Vili Beroš danas u Zadru

Borna Filic/PIXSELL

U Zadar stiže ministar zdravstva Vili Beroš. Obići će zadarsku bolnicu i održati konferenciji za novinare Ministar Beroš jučer je izrazio žaljenje zbog vijesti koje stižu iz Dalmacije o okupljanjima mladih na zatvorenim zabavama u kafićima.

U Zadar stiže ministar zdravstva Vili Beroš. Posjetit će zadarsku bolnicu i održati konferenciji za novinare zajedno sa Stožerom Civilne zaštite Zadarske županije. Kao što smo javljali ministar Beroš jučer je izrazio žaljenje zbog vijesti koje stižu iz Dalmacije o okupljanjima mladih na zatvorenim zabavama u kafićima. Time ugrožavaju svoje zdravlje, svojih starijih i cijele nacije rekao je ministar Beroš.

Ujedno jučer je zabilježena najveća porast broja bolesnih u Zadarskoj županiji u jednom danu. Zaraženo je još 10 osoba, pa se sada u zadarskoj bolnici od koronavisrusa liječi 49 pacijenata. To su teme o kojima će tijekom boravka u Zadru ministar Beroš razgovarati sa svojim zadarskim domaćinima, posebno jer su među novooboljelima i četiri djelatnika zadarske bolnice.

Ravnatelj zadarske bolnice Željko Čulina rekao je da će se broj zaraženih djelatnike bolnice povećati, a očekuje se da će zbog toga rasti i broj onih koji će morati u samoizolaciju pa je ugroženo funkcioniranje bolnice.

Dobra je vijest što Služba za mikrobiologiju zadarskoga Zavoda za javno zdravstvo počela s testiranjima na COVID 19. U ovom trenutku prioritet su bolesne osobe i zdravstveni djelatnici

Komentari