"Monoplay" idući tjedan pleše u Zadru

"Monoplay" idući tjedan pleše u Zadru

Monoplay, naziv je Festivala koji u Zadar u ponedjeljak dovodi svjetski poznate plesače suvremenog plesa.Cijela priča odvijat će se u prostoru crkve Sv. Dominika ali osim plesa ovaj događaj imat će i turistički značaj.

 

Osnovan prije 10 godina u Zadru u pet dana sa udruženim snagama Zadarskog plesnog ansambla i umjetničke organizacije iz Zagreba 21:21, Monoplay će ove godine proširiti opseg djelovanja popratnim programom Monotour čime se omogućava članovima manjih sredina praćenje ovakvih sadržaja.
Monoaza će pak biti spoj Monoplaya i bara Botaničar iz Zagreba. Njime se želi prikazati drugačiji prikaz fotografije, kroz video uratke, glazbu i ples u posebnom spoju. Uz to projekt nudi izložbe, prezentacije, predstavljanje knjiga te slušaonicu. Od nastupa koreografkinja Sanja Petrovski ističe:

"Ove godine na Festivalu su vrhunske predstave koje su dio udžbenika suvremenog plesa, jedan od izvođača je Matija Ferlin, jedan od najpopularnijih suvremenih umjetnika u Europi a ostalo, vidjet ćete."

To vidjet ćete podrazumijeva nastup francuskog plesača Le Roya sa svojom svjetski poznatom predstavom "Self unfinished". Uz njega i umjetnike sa španjolskom i poljskom adresom. Naravno i Petra Hraščanec je dio projekta ali je trenutno na zadarskim otocima kako bi približila suvremeni ples izoliranijim sredinama. Motivacija za rad postoji i prisutna je već 10 godina kaže Sanja Petrovski,ističući kako taj put gdje sam sebe siliš na rad u konačnici rezultira stabilnošću i konkretnošću. Baš kao i plesači koji solo, sami sebe doslovno prisiljavaju kroz pokret na ples.

 

Komentari