MOST: Područje od Neretve do Zrmanje postalo je kanta za otpad

MOST: Područje od Neretve do Zrmanje postalo je kanta za otpad MOST: Područje od Neretve do Zrmanje postalo je kanta za otpad
foto: A. Perica / HRT centar Zadar foto: A. Perica / HRT centar Zadar

foto: A. Perica / HRT centar Zadar

Na Crnom brdu u Biljanima Donjim gdje je odložena otrovna troska vidi se sprega vlasti i građevinske mafije rekao je kandidat Mosta za Europski parlament, saborski zastupnik Miro Bulj.

Navodeći kako je Europski sud presudio da Hrvatska nije ispunila obaveze iz Direktive o otpadu, pa će država zbog korumpiranog sustava morati platiti saniranje. Prozvao je i Milorada Pupovca koji se, kazao je Bulj, nije očitovao o ovom problemu i tako stao uz svoje sunarodnjake koji žive na ovom području Ravnih kotara.

        Na ovom području, u srcu Ravnih kotara, žive ljudi srpske nacionalnosti, a njihov predstavnik Milorad Pupovac koji je dio vlasti i predstavlja se kao njihov predstavnik, posebno zadnjih dana putem plakata, nije se niti jednom očitavao, nego je ove ljude prepustio samima sebi, dok svoje fotelje vješto čuva - naveo je Miro Bulj.

Ivan Matić, županijski vijećnik u Zadarskoj županiji i kandidat Mosta za Europski parlament kaže da je dokaza da hrvatske institucije ne funkcioniraju, mnogo. Vlastodršcima nisu važni građani Republike Hrvatske. Da im je stalo, sanirali bi bazene lužine iznad Obrovca i ne bi lažnim saniranjima izvlačili proračunski novac. Također, spriječili bi novo ugrožavanje zdravlja s otpadnim gritom kod Zatona Obrovačkog. Unatoč inspekcijskom nadzoru, otpad je još uvijek tamo, kaže Matić.

       Mi već 70 godina imamo problem s bazenom Lužina u Obrovcu, a zadnji put kada su pokušali nešto napraviti, to je stajalo 80 milijuna kuna pronevjere i dvije kaznene prijave. Imamo tako i svježi slučaj otpadnog grita koji je odložen u Zatonu Obrovačkom, a uvid u javnu raspravu je završio prije 6 mjeseci i još se ništa nije napravilo. Inspekcije su u nadzoru, a nažalost otpad je još uvijek tamo. Zajedno s ovim danas, imamo pravi dokaz nefunkcioniranja hrvatskih institucija koje nisu stale na stranu građana Republike Hrvatske - kazao je Ivan Matić.

 

 

 

MOST: Miro Bulj i Ivan Matić, izjave

Komentari