Muzej antičkog stakla za 11. godišnjicu otvorenja

Muzej antičkog stakla za 11. godišnjicu otvorenja

Uz dvije nove virtualne izložbe koje su postavljene na službenoj web stranici - "10 dana, 10 godina" i "Staklena slikovnica" - tradicionalno Muzej će darivati sve zainteresirane posjetitelje i slobodnim ulazom u muzej.

 Muzej antičkog stakla u Zadru ove godine, 05.svibnja slavi 11. godišnjicu otvorenja. 
Zbog aktualne situacije uzrokovane koronavirusom COVID-19, Muzej priprema online sadržaje za javnost. Uz dvije nove virtualne izložbe koje su postavljene na našoj službenoj web stranici, tradicionalno darujemo sve zainteresirane posjetitelje i slobodnim ulazom u muzej. Također moći će se ostvariti i 20% popusta na cjelokupnu ponudu ručno rađenih unikatnih staklenih suvenira.
 
             Virtualna izložba "10 dana, 10 godina" je pripremljena iz dokumentacijskih fondova MAS-a, autor je Jadranka Belevski, viši dokumentarist Muzeja antičkog stakla u Zadru. (Link za izložbu: http://www.mas-zadar.hr/10-dana-10-godina/)
             
             Kao dio programa obilježavanja 11. godišnjice rada, na web stranici Muzeja antičkog stakla u Zadru "postavljena" je i izložba dječjih radova "Staklena slikovnica" koja je rezultat niza aktivnosti kojima se u vrijeme izolacije željelo najmlađima i prije svega najznatiželjnijim i na novim spoznajama najzahvalnijim posjetiteljima Muzeja omogućiti da i dalje nesmetano istražuju i uče o tajnama antičkog stakla. Izložbi se odazvao velik broj djece, vrtičke skupine, kao i školski razredi čime se još jednom potvrdila važnost i atraktivnost ovakvih projekata. Autorica projekta je Anamarija Eterović Borzić, viša kustosica u Muzeju antičkog stakla u Zadru.(Link za izložbu: http://www.mas-zadar.hr/staklena-slikovnica-objava/)
 

Komentari