N. Petrov: Vjerujem da je ovo početak lijepe priče o automobilizmu u Zadru

N. Petrov: Vjerujem da je ovo početak lijepe priče o automobilizmu u Zadru N. Petrov: Vjerujem da je ovo početak lijepe priče o automobilizmu u Zadru

Automobilistički klub RTZ (Racing Team Zadar) organizirat će prvu Nagradu Grada Zadra u prvenstvu druge kategorije vožnje na kronometar, te Otvorenoga prvenstva Grada Zadra u A11 auto i K11 kartingu. Natjecanje će se održati 31. ožujka na sjevernom parkiralištu ŠC-a Višnjik.

Kako je uopće došlo do ove ideje rekao nam je dopredsjednik AK „RTZ” Natanael Petrov koji je uz predsjednika kluba Gorana Bana najzaslužniji što svijet oktana stiže u Zadar.

„Ideja se rodila puno prije i osnutka našeg kluba 2009, međutim nismo imali mogućnosti kako financijskih tako i drugih da se u takvo nešto upustimo. Prije godinu dana smo rekli, idemo, vrijeme je. Ovakva utrka koliko ja znam nije bila nikad organizirana u našem gradu, 2010. smo imali jednu promo pozivnu utrku na karting stazi u Vrsima”.

Prijave, kako teku.

„Odaziv je i više nego dobar, preko 100 prijava iz cijele Hrvatske, nadam se da će se i naši Zadrani prijaviti u većem broju. Za sada ih je desetak tu, prijave su službeno gotove, međutim za sve naše sugrađane koji se žele okušati u ovom sportu to ćemo omogućiti još do petka”.

Organizacije jednog ovakvog događaja sigurno nije lagana.

„Jako je zahtjevno sve ovo organizirati, više od tri mjeseca mi smo u svemu ovome. Puno je posla oko sigurnosti same staze, jer to je najvažnije. Međutim, ide sve kako smo zamislili tako da će staza i sve okolo nje biti spremno za utrke”.

Zadrani i automobilizam.

„Nije sporno da tu ljubav postoji. Stanje je u počecima takoreći, mi smo prvi klub. Bilo je zadarskih vozača koji su vozili za druge klubove. Mi smo zato to pokrenuli i ide to sada ipak puno bolje”.

Automobilizam je poznat kao skup sport.

„U osnovi da, međutim, kad se krene s manjim disciplinama kao što mi organiziramo je jeftinije od biciklizma, skoro i od trčanja jer se može nastupiti i sa serijskom autom. Startnina je 250 kn, nije to tako skupo u tim početnim disciplinama, sve dalje je puno skuplje što je i logično”.

Neki uspjeh naših Zadrana.

„Trenutačno sam ja najuspješniji jer sam već dugo u tome. Bio sam prvak Hrvatske u auto slalomu 2016, dva puta i pobjednik u ukupnom poretku slaloma u Dalmaciji 2016, 2017, na brdskim utrkama sam bio 2017. četvrti u svojoj klasi. Vozim trkaču zastavu 101”.

Što bi vas zadovoljilo po završetku Prve Nagrade Grada Zadra.

„Samo neka sve prođe kako treba, bez ozbiljnijih kvarova na stazi. Doveli smo ljude iz Dubrovnika, i iz hrvatskog auto sporta sve one koji su puno iskusniji u tome da nam pomognu. Mi smo novi i pomoć u organizaciji nam treba. Neka svima Zadar ostane u lijepom sjećanju i nek svi postignu rezultate koji bi njih zadovoljili. Vjerujem da će posjeta biti odlična, pozivam sve da dođu i poprate ovo natjecanje i siguran sam da će kućama otići puni lijepih dojmova”.

Intencija, je li da ovo natjecanje ide i dalje.

„Želja je da ovo postane tradicionalno, uz pomoć Višnjika i Grada sve se može. Vjerujem da ćemo zajedničkim snagama ovu lijepu priču nastaviti i dalje”.

Raspored priprema i održavanja natjecanja:


Subota, 30. ožujka – zatvaranje parkirališta i postavljanje staze i svih popratnih sadržaja

Nedjelja, 31. ožujka – natjecanje prema sljedećoj satnici: 7. 30 – 09. 30 tehnički prijam vozila, verifikacija, 9. 30 zaključenje prijava timova, 10. sjednica Sportske komisije, 10. 30 objava privremene Liste verificiranih /Startna lista treninga/, 10. 20 sastanak s vozačima ( ispred Parka vozača ), 10. 45 – 12. 30 trening (10 minuta po treningu), 2. sjednica Sportske komisije i objava Startne liste. 13 – 18 vožnje – 13. 10 start 1. vožnje, 15. 10 start 2. vožnje, 16. 30 start 3. vožnje,potom objava privremenih rezultata, 3. sjednica Sportske komisije, oko 19 svečano proglašenje rezultata i dodjela nagrada.

ŠC Višnjik izvješćuje sve svoje korisnike i posjetitelje, te sve građane, da će u subotu i u nedjelju, 30. i 31. ožujka, vrijediti privremena regulacija prometa i parkiranja.

 

Komentari