Na prosvjed na Markov trg idu i zadarski učitelji

Na prosvjed na Markov trg idu i zadarski učitelji

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Danas se nastavlja štrajk u školama, danas u čitavoj Hrvatskoj. Ne odustajemo od svojih zahtjeva, članovi nas podružavaju, poručuju školski sindikati. Za danas je najavljen i prosvjed na Markovom trgu na kojem sudjeluju i zadarski učitelji.

Osnovnoškolskim i srednjoškolskim sidnikatima pridružio se danas i Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja čime je prosvjed proširen na cijelu vertikalu sindikata obrazovanja, odnosno u štrajku su danas sve ustanove u osnovnoškolskom, srednjoškolskom i visokom obrazovanju u cijeloj Hrvatsko Na prosvjed na Markov trg uputili su se i zadarski učitelji rekao nam je Jere Bilan županijski sindikalni povjerenik zaposlenih u srednjim školama:

Iz Zadra idu dva autobusa. Ja sam čak morao neke ljude odbiti jer je bio prevelik interes. I čak ljudi koji nisu unutar sustava su željeli ići s nama da nam daju podršku našoj borbi za pravedni koeficijent.  Naši napori će se dalje intenzivirati a o tome što će se dalje događati odlučit će vodstvo sindikata. - rekao nam je Bilan

Jere Bilan

Komentari