Na tragu 2019.! Čak 1,2 milijuna noćenja u lipnju u županiji. A dalje?

Na tragu 2019.! Čak 1,2 milijuna noćenja u lipnju u županiji. A dalje?

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Aktualna turistička sezona u zadarskoj regiji doslovno je na klackalici. Ne bude li daljnjih epidemioloških vratolomija, mogli bismo se približiti rekordnoj 2019. godini, kaže za Radio Zadar direktorica Turističke zajednice Zadarske županije Mihaela Kadija

Trenutačne turističke brojke u Zadarskoj županiji na pragu su rekordne 2019. godine! Samo u lipnju zabilježeno je milijun i dvjesto tisuća noćenja. Za sada – vrhunske brojke! 

Aktualna turistička sezona u zadarskoj regiji doslovno je na klackalici. Ne bude li daljnjih epidemioloških vratolomija, mogli bismo se približiti rekordnoj 2019. godini, kaže za Radio Zadar direktorica Turističke zajednice Zadarske županije Mihaela Kadija:

 

dolasci i noćenja

To je 30 % bolje nego lani. A ono što posebno veseli je bolja popunjenost hotela u odnosu na lani. I nije tu kraj ugodnim iznenađenjima, nastavlja Kadija:

 

Poljaci

Uobičajeno su najčešći Slovenci, Česi, Austrijanci i Nijemci koji čine i većinu gostiju u gradu Zadru, zadovoljno ističe direktor gradske turističke zajednice Mario Paleka:

 

Zadar dolasci

Ohrabrujuće su sve dosadašnje brojke. A u sljedećim tjednima znat ćemo koji će krak klackalice dotaknuti pod; vrhunska turistička sezona ili epidemiološki sigurna i prazna Kalelarga.

Komentari