Na vidikovcu Kamenjak i ove godine "Luka i igara"

Na vidikovcu Kamenjak i ove godine "Luka i igara"

izvor: PP Vransko jezero

Na vidikovcu Kamenjak iznad Vranskog jezera i danas počinje dvodnevni 8. Sajam "Luka i igara". Početak je u 15 sati, a uz bogatu ponudu lokalnih OPG-ova i ove će godine nastupi lokalni KUD-ovi i pjevačke skupine te će se igrati i razne tradicijske igre.

 

Tradicionalne plesove, pjesme i običaje predstavit će nam KUD “Sv. Ante” iz Draga, KUD “Vinac” iz Stankovaca, KUD “Vukšić” iz Vukšića, muška pjevačka skupina “Zavičaj” te gostujuća pjevačka skupina iz Gospića.

Posebna atrakcija sajma svakako su prisnaci, autohtoni specijalitet Bukovice i Ravnih kotara, koje će pripremati i ispod peke peći članovi Zavičajnog kluba “Janko Mitrović” iz Zelengrada. Zelengradska ekipa organizirat će i tradicijske igre, stoga ne propustite priliku okušati se u alki u karioli ili nošenju jaja u žlici. Otkrit ćemo i koji kršni momci su najjači, jer će se u povlačenju konopa natjecati članovi Udruge konopaša “Škabrnja” iz Škabrnje, Udruge konopaša “Ispaćeni” iz Stankovaca te Udruge konopaša “Vranski konopaši” iz Vrane.

Komentari