Na vrijeme uočiti simptome šećerne bolesti

Na vrijeme uočiti simptome šećerne bolesti Na vrijeme uočiti simptome šećerne bolesti

Dijabetes, zbog teško prepoznatljivih simptoma nazivaju i tihim ubojicom pa je jedan od načina njegova otkrivanja upravo i preventivno mjerenje šećera u krvi koje možete napraviti danas na zadarskoj rivi.

Do 18 sati možete izmjeriti i visinu krvnoga tlaka, a sve u sklopu akcije prevencije šećerne bolesti u čemu sudjeluju i Cukrići - Udruga koja okuplja djecu oboljelu od dijabetesa i njihove roditelje, te učenici Medicinske škole Ante Kuzmanić, i djelatnici zadarske bolnice.

Da broj oboljelih od šećerne bolesti raste ne samo među odraslima već i djecom koja obolijevaju od dijabetes tipa 1 svjedoči i porast broja članova Cukrića. Od predsjednice Udruge Doris Bajlo saznajemo kako se procjenjuje da je oko stotinu djece s dijabetesom na zadarskom području. Od prvotnog šoka u kojem se nađe cijela obitelj pa do postupnog navikavanja na inzulinske terapije dug je put.
Od kolovoza djeci sa šećernom bolesti život je puno lakši jer im je dostupan senzor LIBRE, čitač za bezbolno kontinuirano mjerenje glukoze.

 

Poslušajte prilog

Komentari