Nade VK Zadar 1952 prvaci Hrvatske. U finalu se "poigrali" s Primorjem.

Nade VK Zadar 1952 prvaci Hrvatske. U finalu se "poigrali" s Primorjem. Nade VK Zadar 1952 prvaci Hrvatske. U finalu se "poigrali" s Primorjem.

Nade Vaterpolo kluba Zadar 1952 prvaci su Hrvatske u svom uzrastu. Do naslova najboljeg Zadrani su stigli na završnici koja je održana u Šibeniku. U finalu su dečki s Višnjika bili bolji od svojih vršnjaka iz riječkog Primorja rezultatom 19:7.

Zadar je odlično krenuo u susret te je nakon prve dionice bio u prednosti 4:1 a na poluvremenu 6:2 čime je u velikoj mjeri usmjerio ostatak utakmice.

 Na ulasku u zadnji period bilo je 12:6 za naše junake i tu je priči bio kraj.  Taj dio furiozno su odigrali Zadrani (7:1) te su u konačnici stigli do uvjerljive pobjede rezultatom 19:7.  Jasno, uslijedilo je veliko slavlje, Nade VK Zadar 1952 su prvaci države.  

Izvrstan je i ovog puta bio Ante Donđivić s 5 postignutih golova, 4 je dao Pave Utković, 3 Marko Bajić i Livio Antić a 1 Karlo Kulišić, Toni Galušić, Lovre Pedišić i Zvonimir Milković. Izvrsni su bili i golmani s 13 obrana, Roko Markulin imao je 10 a Jakov Duka 3 obrane.

Ante Donđivić proglašen je i najboljim igračem turnira dok je Roko Markulin najbolji golman. Dan za povijest.

Čestitke prije svega igračima te trenerima Ivi Radetiću, Draženu Adžiću i Goranu Jovančeviću te roditeljima koji su uvijek velika i neizostavna potpora.

Ukupno sedam utakmica odigrali su mladi vaterpolisti Zadra 1952 na ovom turniru. Iz svih sedam izašli su kao pobjednici. Redom su padali Jug(8:3), Zagreb (14:3), Jadran (12:0), Opatija(16:5), Mladost (9:3), Mornar (7:4) te na kraju i u finalu Primorje (19:7).

Čestitke svima, učinili ste nas ponosnima i po tko zna koji put pokazali da se u Zadru igra vrhunski vaterpolo i to od onih najmlađih uzrasta.

Komentari