Najava nove regulacije prometa

Najava  nove regulacije prometa

Besplatni vrtić za obitelji 4 plus, ograničenje prometa u povijesnoj jezgri Grada kao i najava cjelovitog rješenja parkiranja, novi europski projekti zbrinjavanja otpada, nabavka kombija za invalide te uvođenje dodatnih autobusnih linija u Petrčanima za turističku sezonu.

 

Gradonačelnik Dukić izvjestio je kako su smanjene cijene vrtića sa 700 na 600 kuna, za drugo dijete plaća se pola dok za treće je vrtić besplatan. Obitelj sa 4 i više djece ima najviše povlastica a trenutno se analizira kolikoje takvih obitelji u Zadru s naglaskom na nezaposlene majke.

Dukić " To je naš prilog konkrentim demografskim promjenama odnosno mjerama i s tom idejom podržavamo obitelji sa 4 plus"

Što se proračuna tiče zabilježen je višak na prihodovnoj strani od preko 6 milijuna kuna a njime će se popuniti financijski manjak iz 2016 te. Od vijesti iz kulture, HNK Zadar će i dalje surađivati sa koncertnim uredom a u planu je upošljavanje glumca i glumice kako bi ojačao glumački ansambl za vlastite projekte. Komunalna infrastruktura najavljuje regulaciju prometa, odnosno rasterećenja povijesne jezgre. Ispred resornog odjel Robertino Dujela:

Dujela" Predlaže se ograničenje parkiranja u prvoj zoni na najviše tri sata te predlažemo da se naplata parkiranja proširi na vrijeme od 15 lipnja do 31 kolovoza."

U nastavku čulo se i za nove EU projekte za zbrinjavanje otpada kao i uvođenje novog način praćenja parkiranja. Turistička sezona donosi nove autobusne linije za Petrčane, dvije noćne i dvije dnevne, uključujući i prometniji vikend. Od noviteta čuo se i prijedlog za ustupanje poslovnih prostora udrugama na ekonomičniji način jer je udruga oko 900 a prostora tek 104.

Komentari