Najpoznatiji baletni ansambl na zadarskom Forumu

Najpoznatiji baletni ansambl na zadarskom Forumu

Baletni Ansambl Carskog Ruskog Baleta iz Moskve 2. kolovoza 2018. godine nastupa pod otvorenim nebom na Forumu u Zadru. Izvest će svjetske baletne spektakle CARMEN i BOLERO, koji su prava poslastica za ljubitelje vrhunskog kulturnog doživljaja.

Plesni ansambl „Carskog ruskog baleta“ (Imperial Russian Ballet) osnovali su 1994. godine Gediminas Taranda, solist „Boljšoj Teatra“ i dobitnik mnogih nagrada i priznanja za plesače i koreografiju te Nikolaj Ankošin, solist baletne grupe Igor Mišejev Folk Dance. Ansambl je osnovan na inicijativu svjetski poznate primabalerine Maje Pliseckaje, majke kraljice ruskog baleta i simbolom Boljšoj teatra, koja postaje njihovim počasnim predsjednikom. Plesni ansambl broji 40 umjetnika iz najboljih baletnih škola Rusije u Moskvi, Sankt Peterburgu i Permu.

Djeluju pod mentorstvom uglednih baletnih učitelja, a njihovo stvaralaštvo temelji se na izvedbama klasičnih baletnih djela i plesnim uratcima suvremenih autora. Predstave uključuju virtuozan ples i prekrasne kostime Boljšoj i Mariinsky teatra. Bogat repertoar, virtuozna plesna umijeća članova plesnog ansambla te gostovanja diljem svijeta svrstavaju ansambl u sam vrh svjetske baletne scene.

Plesni ansambl Carskog ruskog baleta član je Europskog kulturnog centra u Moskvi pod pokroviteljstvom Europskog parlamenta, a Gediminas Taranda je ujedno i jedan od osnivača  centra.

 Cijene ulaznica je već od 120 Kuna uz poseban popust od 20% za sve kupljene ulaznice od 15. do 31. svibnja.  Ulaznice se mogu kupiti preko on-line sustava www.ticketshop.hr te na prodajnim mjestima u kiosku Tisak Zadar u Širokoj ulici (Kalelarga) te u prodavaonici Tisak Media Supernova.

 

Komentari