Najveći županijski/EU razvojni projekti

Najveći županijski/EU razvojni projekti

ilustracija: Centar novih tehnologija u Murvici

Prijedlog odluke o prihvaćanju razvojnih projekata Zadarske županije za 2019. godinu je uz ostalo na dnevnom redu današnje sjednice Skupštine Zadarske županje. Nakon aktualnog sata vijećnici će raspraviti i prijedlog proračuna županije za 2019. godinu.

Osamnaest projekata, među kojima su Centar novih tehnologija, SPARC - Cerovačke špilje, sustavi javnog navodnjavanja, proširenje i produbljenje plovnog kanala „Privlački gaz", Centar kreativne industrije, ušlo je u popis razvojnih projekata Zadarske županije za 2019. godinu.

Projekata ima daleko više, a za ovih 18 pojedinačna vrijednost je veća od milijuna kuna te za njih odluke donosi Županijska skupština. Njihova ukupna vrijednost je 110 milijuna kuna, od čega će se 80 milijuna kuna financirati europskim sredstvima, a 21,9 milijuna kuna iz županijskog proračuna objasnila je na proteklom Kolegiju župana pročelnica UO za financije i proračun Bibijana Baričević.

Najviše sredstava, po oko 13 milijuna kuna, odnosi se na izgradnju sustava navodnjavanja Baštica II. faza - podsustav Smilčić te Lišansko polje I. faza (područje Žažvić).

Odluka o davanju suglasnosti Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije za raspolaganje imovinom za gradnju zgrade Ispostave Zavoda u Ninu i Odluka o davanju suglasnosti Općoj bolnici Zadar za raspolaganje imovinom za rušenje postojeće zgrade i izgradnju Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju, te adaptaciju dnevne bolnice Službe za kirurgiju Opće bolnice Zadar  - također su na dnevnom redu. 

Komentari