Najzahtjevnija i najljepša

Najzahtjevnija i najljepša

fb

Na Velebitu se održava najzahtjevnija treking utrka u Hrvatskoj, a za mnoge zbog prirodnih ljepota, i najljepša. 13.-to izdanje privuklo je gotovo 500 natjecatelja iz 14 zemalja koji snage odmjeravaju u 3 kategorije.

Utrke na 14, 27 i ona najteža na 69 kilometara započele su u ranim jutarnjim satima, a prvi natjecatelji pristizali su na cilj oko podneva. Iako su vremenski uvjeti za ovu aktivnost i više nego povoljni, završetak utrke mnogi su proslavili ulaskom u more.

 Malo ladimo noge, da se ne upale mišići - rekao nam je Filip Sinovčić iz Splita koji se za ovu natjecanje pripremao šest mjeseci. No nisu tu svi profesionalci, lijepa priroda i aktivno provođenje odmora za neke su prvi motiv za dolazak u Starigrad Paklenicu. Takvu pozivnicu šalje Tamara Radulić Butorac iz Zagreba.

Ovoga puta nismo uhvatili najstarijeg natjecatelja, ali jesmo najmlađeg. Riječ je 11 - godišnjoj Matei Vukorepa iz Splita: 

Treniram taekwondo, mama je počela treking, pa sam evo i ja, bilo je teško, ali je pustolovno i zabavno . 


Glavni organizator Šimun Cimerman uvjeren je kako ovo natjecanje samo može rasti.

Ide nam na ruku što je ovakav način življenja i sporta postao mainstream u zemljama iz kojih nam dolazi najviše turista.

 

Ovogodišnji slogan utrke je Najduži dan - od zore do sumraka. Živa istina reći će oni iz Ultra kategorije koji su krenuli jutros u pet sati istrčavati 69 kilometara s 5 tisuća metara uspona.

 

Prilog

Komentari