Nakon Bal-ina sutra grad preuzimaju najmlađe maškare!

Nakon Bal-ina sutra grad preuzimaju najmlađe maškare! Nakon Bal-ina sutra grad preuzimaju najmlađe maškare!

Fotografije: TZG Zadar/Fabio Šimićev

Ono što je karnevalska gradonačelnica Zadra Rita Ora obećala to je i ostvarila: u Kneževićevoj palači je u subotu navečer priredila svoj veliki Inguracisko-karnevalski bal(in)! U ponedjeljak i utorak Zadarski karneval nastavlja se dječjim maskama.

Za ovu je prigodu ova palača, koju ponekad nazivamo i Kneževom, postala veliki dvoetažni plesni podij, zapravo karnevalski noćni klub za poveće kostimirano društvo Pučana i Plemstva koje je i dovelo Oru na karnevalsku vlast - navodi se u priopćenju gradske TZ : 

Dok se malo dalje, na Narodnom trgu, slavilo osvajanje Kupa Krešimira Ćosića, kojeg je KK Zadar uzeo nakon 12 godina, u atriju Kneževićeve, privremenom karnevalskom baru s velikim šankom, sa svojih je gramofona prašio jedan od najboljih zadarskih DJ-a Mate Kokić. Ali najbolja zabava je ipak bila na katu Kneževićeve – tamo je na pozornicu izašla skupina „Gelato sisters“ pa nazočno kostimirano društvo - ostavila bez daha. Zbog neodoljivih poziva na ples, naravno.
Možda se zbog maski i kostima nije dalo prepoznati mnoge Zadrane koji su, kao, željni ovakvog tipa zabava i „gradskog đira“. Ili ih nije bilo vidjeti naprosto  zato što te subote navečer nisu bili od volje izaći do Poluotoka i Kneževićeve palače. A onda će se  već uskoro dramatično žaliti da se „u Zadru zimi ništa ne događa“.

Uglavnom, Mario Paleka, direktor Turističke zajednice Zadar, koja s partnerima organizira ovogodišnji Zadarski karneval, na kojem su, usput, prvi put nakon 15 godina maškare privremeno preuzele gradsku vlast i Ključeve Grada, obećao je da će već uskoro ponovno dovesti sjajne „Gelato Sisters“ na neku od manifestacija koje organizira  TZ Zadar.
Zadarski karneval 2020. nastavlja se u ponedjeljak i utorak Zadarskim 057 Karnevalićem kojeg već po tradiciji organizira tim Radija 057, jednog od glavnih partnera TZ Zadar u organizaciji ovogodišnjeg karnevala. Očekuje se da će gradom u ta dva dana prodefilirati oko 1400 malih maškara - izvijestili su iz zadarske TZ.
 

Komentari