Nakon energetske obnove postala "ljepotica boje lavande"

Nakon energetske obnove postala "ljepotica boje lavande" Nakon energetske obnove postala "ljepotica boje lavande"

HRT Zadar

U Škabrnji je danas priređena svečanost povodom dovršetka energetske obnove osnovne škole „Vladimir Nazor" za što je utrošeno 3 milijuna i 700 tisuća kuna, od čega je milijun i 300 tisuća povučeno iz EU fondova. Očekivane energetske uštede iznose i 50 posto.

Kako se čulo na svečanosti, obnova škole doživljena je s puno emocija, a što i ne čudi kada se podsjeti na samu povijest škole.

Sadašnja zgrada škole u Škabrnji izgrađena je 1974. godine. U ratnom vihoru 91. razrušena je i spaljena. Prvi put obnovljena je nakon oslobođenja Hrvatske, točnije 1996. godine. Nakon ove najnovije obnove, za mnoge je postala "ljepotica boje lavande" - kako se čulo nekoliko puta na svečanosti.  

Škola u idućoj godini slavi i veliku 145 obljetnicu, a najljepša je vijest kako su razredu puni, trenutno u klupama sjedi 195 učenika. 

Izmjena stolarije, vanjske stolarije, tu je termo fasada , izmjenjena je led rasvjeta , a tu je i ugradnja termostatskih ventila s novim pumpama, na kraju sezone grijanja vidjet ćemo prave uštede, no ja vjerujem projekcijama projketa, a tu se govori o uštedama od 50 posto, u odnosu na raniju potrošnju - istaknuo je ravnatelj škole Marin Pavičić. 

Itekako radimo i na našem školstvu i obrazovanju, a ova škola je upravo primjer, jer ona je jedna od četiri škole koje smo na ovaj način obnovili, dakle i Pag, Gračac, tu je i gimnazija Vladimir Nazor u Zadru, i sada je tu Škabrnja ---- istaknuo je zadarski župan Božidar Longin.

ravnatelj škole Marin Pavičić i župan Božidar Longin.

Komentari