Nakon likovne, u Zapuntelu počinje dramska radionica za djecu

Nakon likovne, u Zapuntelu počinje dramska radionica za djecu Nakon likovne, u Zapuntelu počinje dramska radionica za djecu

U sklopu projekta "Ljetna nezavisna škola - Zapuntel" koji se odvija u organizaciji udruge Žaruljica iz Zagreba, večerašnjom predstavom "Frkafuljak" Kazališta Lutonjica počinje dramska radionica za najmlađe.

Nakon likovne radionice koju je u Zapuntelu vodio Dino Colić, dipl. grafičar i prof. likovne umjetnosti u nekoliko zadarskih i otočkih škola, na redu je dramska radionica u trajanju od pet dana. 

Voditeljica dramske radionice je Natalija Pećarina, ujedno voditeljica Kazališta Lutonjica iz Zagreba čiju predstavu "Frkafuljak" djeca koja ljetuju u Zapuntelu na otoku Molatu mogu pogledati večeras s početkom u 20 sati ispred stare škole u Zapuntelu. 

U sklopu radionice koja će se odvijati dva puta dnevno, djeca će sama izrađivati lutke, scenografiju i predstavu u cjelini te će imati završnu izvedbu za publiku.

Prema riječima organizatorice "Ljetne nezavisne škole - Zapuntel" Dine Popović, djeca su oduševljena svim sadržajima koji su dosad održani na Molatu. Uz već spomenutu likovnu radionicu i sjajnog prof. Colića, djeca su isprobala razne slikarske i grafičke tehnike, koristili naplavine od kojih su stvarali umjetnička djela i učili o ekologiji. 

Na plaži, ispred škole postavljena je unikatna drvena kućica s knjigama - svojevrsna knjižnica na otvorenom s kojom su podjednako oduševljena djeca i odrasli s obzirom da je sadržaj knjižnice raznovrstan, a ima knjiga i na talijanskom, slovenskom i njemačkom jeziku. 

Osim akcije čišćenja plaže i okoliša uz školu koja je organizirana u suradnji s Odredom izviđača Sljeme, do kraja ljeta u planu je provesti i akciju čišćenja podmorja u suradnji s ronilačkim klubom Sv. Roko - Bibinje. 

Dina Popović

Preuzmite datoteke

Dina Popović 12,4 MB

Komentari