Nakon ljeta kreće realizacija dva kapitalna projekta

Nakon ljeta kreće realizacija dva kapitalna projekta

Rekonstrukcija Providurove palače i zadarskih bedema odnosno projekt Zadar baštini bile se neke od tema današnjeg kolegija zadarskog gradonačelnika. Realizacija oba projekta mogla bi početi nakon ljeta.

Natječaj za izbor izvođača za rekonstrukciju Providurove palače otvoren je do 2. kolovoza kada će povjerenstvo donijeti prijedlog odluke o izboru izvođača radova. Ne bude li dodatnih odgoda, poručuje pročelnik za EU fondove Šime Erlić: Mi očekujemo početkom 10-tog mjeseca dobiti izvođača radova na Providurovoj palači. Na njemu je onda rok od 14 mjeseci za izvođenje radova. Procijenjena vrijednost nabave iznosi 28 milijuna 361 tisuću kuna bez PDV-a, a sa PDV-om 35 milijuna 421 tisuću kuna.

Projekt Zadar baštini osim rekonstrukcije Providurove palače obuhvaća i obnovu zadarskih bedema. O tome pročelnik Erlić kaže: Budući da nisu imali ishodovane sve dozvole u trenutku prijave samoga projekta, što je Providurova imala, zato ona ide prva. Bedemi su sad zaista u završnoj fazi izrade dokumentacije. Mi sa Odjelom za graditeljstvo, za izdavanje dozvola, zadnjih šest mjeseci na tome intenzivno radimo da se što prije dobije dozvola, što se nadam da ćemo uspjeti do kraja mjeseca. Onda će praktički bedemi biti u istoj fazi u kojoj je sada Providurova palača, dakle raspisat će se poziv za izvođača što znači da paralelno do kraja godine ili već iza ljeta možemo započeti sa radovima na dva kapitalna projekta na području poluotoka.

Rok za završetak oba projekta je kraj 2019-te odnosno početak 2020-te godine.

Komentari