Napokon postignut dogovor taksista i Grada?

Napokon postignut dogovor taksista i Grada?

Dino Stanin/PIXSELL

Nakon više desetaka prosvjeda zadarski mali taksisti napokon su postigli dogovor s gradskom upravom. Kako su na današnjem skupu iznijeli njihovi predstavnici, dogovorena je suradnja na suzbijanju rada na crno i nelojalne konkurencije te na zaštiti malih taksista.

Vedran Uranija, predstavnik samostalnih taksista Zadra, postignutim dogovorom je zadovoljan: Dakle s tim zaključkom Grada smo zadovoljni,  to već godinama tražimo, hvala Bogu da je to konačno usvojeno. Vidjet ćemo da li će se to u praksi, a nadamo se da hoće, realizirati. Time će se osigurati zakonit i transparentan rad, time će se osigurati da samostalni taksisti, a njih je 60-tak, konačno mogu zaraditi za kruh, za elementarne potrebe. 

Predrag Šimunov, predstavnik samostalnih taksista Zadra, podsjeća kako je dosadašnji loš odnos prema malim taksistima mnoge otjerao iz Hrvatske : Jedan dio taksi obrtnika je zbog ovog nerada napustio Hrvatsku, u Norvešku, Švedsku su otišli zato što ne mogu ovdje raditi, a izgleda da se tu radio o onome - raselit vas triba da vas manje ima. Ponovio je kako mali taksisti samo žele jednak tretman koji imaju velike taksi grupacije, jer u konačnici, pred zakonom su svi isti. 

Komentari