Neovisni za Hrvatsku: izborni sabori danas u Zadru i Zagrebu!?

Neovisni za Hrvatsku: izborni sabori danas u Zadru  i Zagrebu!?

Patrik Macek/PIXSELL

Koji će izborni Sabor stranke Bruna Esih - Zlatko Hasanbegović, Neovisni za Hrvatsku biti pravovaljan, onaj koji je sazvan danas u 11 sati u Zadru na Višnjiku ili onaj koji će se prema najavama također održati danas, ali u 11 sati u Zagrebu , rješavat će vjerojatno Ministarstvo uprave.

Rezultat je to raskola između Brune Esih koja je nedavno izjavila da je sabor potvrđen u Zadru, dok Zlatko Hasanbegović tvrdi da se sabor treba održati u Zagrebu. Ukoliko se oba skupa kao što su i najavljena održe, Neovisni za Hrvatsku će imati dva predsjednika, a ako kojim slučajem ne dođe do dogovora razjedinjenih frakcija, uslijedit će pravna bitka.

Na svojoj Facebook stranici zagrebački gradski zastupnik Tomislav Jonjić koji podržava Hasanbegovića i skup u Zagrebu, tako je obavio da je " Organizatorima igrokaza koji se hoće nazvati „saborom" Neovisnih za Hrvatsku u Zadru, 22. srpnja . uputio poruku : „Zabranjujem korištenje mog imena na bilo kakvim tzv. izbornim listama tzv. sabora u Zadru. Za taj cirkus se kandidirao nisam, pa upozoravam na zakonske posljedice. Moja kandidatura vrijedi samo za jedini legalni sabor u Zagrebu."

 

Komentari