"Nešto novo, nešto drugačije, predstava i za djecu i za velike"

"Nešto novo, nešto drugačije, predstava i za djecu i za velike"

foto: SJM / HRT Zadar

Tako novu predstavu Kazališta Virovitica i Kazališta lutaka Zadar najavljuje Miran Hajoš, ravnatelj Kazališta Virovitica, pozivajući se na dobre reakcije publike u Virovitici te na činjenicu da je predstava u mjesec i pol dana od premijerne izvedbe već pozvana na tri lutkarska festivala.

Svečana premijera predstave "NEVIDLJIVA" u Zadru najavljena je za sutra u 19 sati, u velikoj dvorani Kazališta lutaka Zadar. Govoreći o porukama teksta Maje Pelević, srpske književnice i dramaturginje na današnjoj konferenciji za novinare glumica Sara Lustig prepričala je kako su reagirala djeca  nakon predstave u jednoj virovitičkoj školi:

            Zamolili smo djecu za dojmove i jako se ugodno iznenadili jer oni su shvatili sve i najbolja stvar je to što su kad smo ih pitali kome preporučiti predstavu rekli- roditeljima ! To je jako važno, jer smo uspjeli prenijeti poruku - tvrdi mlada glumica.

Redatelj Nikola Zavišić je naglasio kako predstava nije isključivo lutkarska:

             Koristi različite tehnike, mijenja žanrove, ali je zabavna i nosi hrabru ideju. Uspjeli smo kroz igru i duhovitu zabavu osvrnuti se na trenutačne probleme ne samo djece koja odrastaju zapostavljena već i svih nas odraslih koji se osjećamo neudobno u svojoj koži zbog raznih ograničenja. Interesantna, dimanična i vrlo poetična, vizualo jaka predstava.

Govoreći o atmosferi i suradnji s virovitičkim kolegama zadarska glumica Vjera Vidov navodi: Ovo mi je prvi put da radim s ljudima koje prvi put u životu vIdim. Nevjerojantna energija i ljubav se stvorila. Ako još jednom doživim samo upola ovakav projekt mogu sretna otići u penziju !

Ravnateljica Kazališta lutaka Zadar Iris Pavić Tumpa za tekst Maje Pelević kaže kako ju je ushitio na prvo čitanje  i odmah sam to poželjela raditi, a istu emociju imao je i ravnatelj Miran Hajoš. Premijera u Virovitici je bila 11. ožujka i sutra će biti premijera za Zadar, najavila je. 

"NEVIDLJIVA"  Tekst Maja Pelević

Redatelj i oblikovatelj svjetla: Nikola Zavišić

Scenografkinja, kostimografkinja i oblikovateljica lutaka: Natalija Burnos

Skladatelj: Igor Karlić

Prevoditeljica i dramaturginja: Dora Golub

Nevidljiva – Sara Lustig

Nevidljivi / glas – Goran Vučko

Nevidljivo dijete / majka – Vjera Vidov

Nevidljivo dijete / otac – Dominik 

izrada lutaka : Davor Petković

 

 

Komentari