Ni u Bruxellesu nam ne ide zapošljavanje

Ni u Bruxellesu nam ne ide zapošljavanje

Foto/ Tomislav Krasnec

Europska komisija do sada je zaposlila samo malo više od petine hrvatskih državljana od planiranih 249 do 2018. godine. U Komisiji je zaposleno 57 hrvatskih državljana! Objasnili su da ne postoji plan zapošljavanja na godišnjoj razini, a ritam zapošljavanja ovisi o potrebama službi. Nastave li ipak s ovim ritmom do 2018., na godišnjoj razini u Bruxellesu posao bi moglo dobiti oko 38 Hrvata.

HDZ-ov zastupnik u Europskom parlamentu Andrej Plenković postavio je Europskoj komisiji vrlo konkretno pitanje i dobio općenit odgovor, ali s konkretnom brojkom. Pitanje je glasilo: Koliko je do sada ukupno primljeno hrvatskih državljana u službe Europske komisije u različitim kategorijama natječaja? Koliko Komisija kani zaposliti hrvatskih državljana u ovoj godini? 

Odgovor je glasio da je do sada u Komisiji zaposleno 57 hrvatskih državljana! Objasnili su da ne postoji plan zapošljavanja na godišnjoj razini, a ritam zapošljavanja ovisi o potrebama službi. To znači da je do sada Komisija zaposlila samo malo više od petine hrvatskih državljana od planiranih 249 do 2018. godine. Poprilično sporo!

Komentari