Nin se sprema za gospodarski uzlet

Nin se sprema za gospodarski uzlet

Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Grad Nin, uglavnom poznat po turizmu, priprema se za gospodarski uzlet. Na službenim stranicama objavljen je Javni poziv za iskazivanje interesa za ulaganje u tri zone poslovne i proizvodne namjene.Nadaju se privlačenju gospodarskih subjekata uvjereni da mogu postati važna poslovno-proizvodna točka.

 

Trgovci, ugostitelji, proizvođači, prerađivači... njima i svim ostalim gospodarstvenicima otvara se potpuno novi prostor u Zadarskoj županiji. Nin privlači poslovne subjekte u svoje dvije poslovno-trgovačke i jednu zonu proizvodne namjene. Nedavno je raspisan Javni poziv za iskaz interesa, a aduta – smatraju u gradskoj upravi – itekako imaju. Riječ je u prvom redu o izvrsnoj prometnoj povezanosti:

Prva je zona poslovne namjene, trgovačke, u Zatonu na jednoj od frekventnijih prometnica koja spaja Zadar, Zaton, Nin i Vir. Druga zona se nalazi 300 metara od D306 i treća zona je u naselju Ninski Stanovi.

U Ninu se nadaju da će tako Ninski Stanovi dobiti trgovačke sadržaje na 3,6 hektara, a Zaton bi imao 12 hektara za proizvodnu i isto toliko hektara za poslovnu zonu, najavljuje Ivona Stulić, viša stručna suradnica za pripremu i provedbu projekata za EU fondove:

Ovo nam je cilj; da grad Nin doživi gospodarski procvat. Formiranjem ovih zona pozivamo sve gospodarstvenike. Napravili smo namjene koje se odnose baš na sve, da svi ulažu u izgradnju objekata različitih namjena. Tu će, naravno, u tim zonama gospodarstvenici ostvarivati i neke pogodnosti za ulaganje, to je sve određeno i Zakonom o komunalnom gospodarstvu.

Pisma namjere za iskaz interesa zaprimaju se do 15. travnja, a svi podaci i obrazac dostupni su na mrežnim stranicama Grada Nina.

Komentari