Nino Jerak: Sretan sam što nikad nisam napustio Zadar

Nino Jerak: Sretan sam što nikad nisam napustio Zadar Nino Jerak: Sretan sam što nikad nisam napustio Zadar

Susretom između rukometaša Zadra i Crikvenice karijeru je završio legendarni dugogodišnji zadarski kapetan Nino Jerak. Odlična atmosfera u Mocirama, pobjeda Zadra, sve je njegov odlazak učinilo ljepšim.

Iako je tek u zrelim igračkim godinama (32) odlučio je reći dosta aktivnom igranju.

"Odluka je bila jako teška, vjerujte. Nakon dugog razmišljanja sam tako prelomio u sebi. Zbog raznoraznih obveza više se nisam mogao u potpunosti posvetiti rukometu a kada je tako to onda nisam ja. Teška srca ali morao sam reći dosta".

Odlazi Jerak kao igrač ali RK Zadar u njemu će imati najvećeg navijača.

"Definitivno, ja sam i trener u mlađim uzrastima, rukomet jest moj život i uvijek će biti. Navijač, naravno i to najveći na svakoj utakmici".

Oprostio se na najbolji mogući način pobjedom, atmosfera u Mocirama bila je izvrsna.

"Dirnuli su me i ugodno iznenadili, nisam se tome nadao. Tribine i Tornado dali su svoj obol, kao i bivši suigrači i treneri koji su došli na utakmicu. Bilo je predivno, uz prevelike emocije, bila je i suza u oku ali izdržao sam nekako".

Dugih osamnaest godina Nino je u klubu, jako dugo razdoblje.jerak-akcija.jpg

"Nije malo, hahaha, i što je još najvažnije sve sam proveo u Zadru. Bilo je raznih ponuda i to iz jakih liga ali nikad nisam napustio Mocire. Uvijek sam sanjao da zaigram za seniorsku momčad Zadra i to mi se ostvarilo. Ne žalim za ničim iako mi često zna proći kroz glavu što bi bilo da sam se okušao u nekoj drugoj sredini. Međutim, i to je sada završena priča".

Zadar je dao puno vrhunskih rukometaša, sada stanje nije baš najbolje.

"Mi i jesmo izvrsna sredina za stvaranje mladih igrača. Najviše problema je u organizaciji i financijama, šteta. Ovo je pravi bazen darovitih momaka i nadam se da će se i rukomet ovdje podići na jedan više nivo jer to i zaslužuje grad koji je dao braću Valčić, Ninčevića, Perinovića i mnoge druge".

Vidi li u klubu trenutačno svog nasljednika.

"Naravno da ima, tu je sada Matija Merhar, vjerujem da će on i napraviti puno više od mene. ima sve predispozicije za napraviti odličnu karijeru".

Završiti razgovor o Jeraku a ne spomenuti trenera Roka Paleku jednostavno je nemoguće.

"Bez njega mislim da klub danas ne bi mogao niti funkcionirati, pogotovo seniorski pogon. njemu treba dignuti spomenik ili ga poslati u ludnicu, hahaha. Toliko toga odradi što i nije njegov posao, hvala Bogu što je tu".

 Što drugo, hvala kapetanu za sve što je dao zadarskom rukometu, sretno Nino. 

 

 

 

Komentari