Noć privlačkih ribara i sabunjara

Noć privlačkih ribara i sabunjara

Izvor: TZ Privlaka

„Noć privlačkih ribara i sabunjara“ je tradicionalna manifestacija posvećena ribarima i sabunjarima, koji su svojim mukotrpnim radom - vađenjem pijeska iz mora postali nadaleko poznati. U subotu, 14. srpnja, s početkom u 21 sat na trgu „Kolište“- luka Stari porat, počinje program u njihovu čast.

Na samom početku večeri puštaju se lampioni, a potom će nastupiti privlačka ženska klapa LIBAR. Gost večeri je KLAPA KAMPANEL, a nastupit će i grupa JOY.

Tijekom večeri održat će se izložba fotografija privlačkih sabunjara, kao i prikazivanje filmova na velikom video zidu o životu privlačkih ribara i sabunjara, kako bi što bolje dočarali gostima zašto je Privlaka najpoznatija upravo po njima. Privlačka riva sa prekrasnom dekoracijom od kaleta i mreža, kao i bina koja će biti napravljena u obliku jarbola stvorit će dodatni ribarski ugođaj. Brodice oko rive na kojoj se održava manifestacija bit će osvjetljene sa feralima. Na rivi će biti štandovi sa ribljim delicijama, kao i autohtoni proizvodi (privlačko vino, med, šokol, itd.). 

Na kraju večeri program će biti popraćen tradicionalnim vatrometom iz mora.

 

Komentari