Novalja: Pozitivan kolega zaraženoga iz ambulante

Novalja: Pozitivan kolega zaraženoga iz ambulante

Dino Stanin/PIXSELL, ilustracija

U Ličko-senjskoj županiji novi slučaj koronavirusa otkriven je u Novalji, a prema informaciji Epidemiološke službe, riječ je o kolegi prije zaražene osobe koji radi u ambulanti. Epidemiolog Dinko Puntarić rekao je za Hinu kako ne može reći da je situacija potpuno pod kontrolom.

Dodao je, kako će se to riješiti, jer epidemiološka obrada traje. "Riječ je o kombinaciji turističke ambulante i ambulante za hitnu medicinu u koju je ušao virus. Za sada su pozitivna dvojica kolega s posla. U samoizolaciji su tri liječnika, jedan tehničar i nekoliko vozača, sve mladi ljudi. Nije potpuno jasno jesu li se zarazili na poslu ili privatno, ali mi ćemo to zaustaviti", rekao je Puntarić.

U Ličko-senjskoj županiji, dodao je, uvjerljivo je najmanje koronavirusom zaraženih ljudi od početka pandemije - ukupno 32, s jednom umrlom osobom, a razlog je što se radi o rijetko naseljenom području s puno starijeg stanovništva koje se zna čuvati. Problem su, istaknuo je Puntarić, mladi koji se ne znaju čuvati i potrebno je puno opreza da se zaraza ne bi proširila.

Komentari