Nove avanture za ljubitelje glazbene umjetnosti

Nove avanture za ljubitelje glazbene umjetnosti

Nakon što je sinoć Zadarski komorni orkestar sa svojim međunarodno priznatim solistima i koncert majstorima maestralno zaokružio priču sa repertoarom Brahmsa i Čajkovskog, Glazbene večeri u Sv. Donatu idu dalje. Ljestvica kvalitete je podignuta na novi standard a neće izostati novih uzbuđenja.

Još jednom zadarski komorni zavređuje pozornost; Roman Simović, Marco Graziani, Lucija Brnadić, Milena Simović. Uladzimir Sinkevich. Katja Repušić, te Branimir Pustički pokazali su kako su uz bok najboljima.

Nastavak pak slijedi u petak u crkvi sv. Krševana kada će u 21 sat svjetlo pozornice ugledati "Amore Capriccioso" djelo u kojem nastupa istaknuta zadarska sopranistica Nela Šarić i pijanist Zoran Velić.

" O njihovom bogatom programu sastavljenom od pjesama, opernih i operetnih arija ističu se djela skladatelja koji su djelovali u Zadru. Giovanni Salghetti - Drioli i Franz Von Suppe svjedoče o zadarskoj bogatoj glazbenoj baštini." - kaže Melita Ivković, prva žena Koncertnog ureda dodajući kako je dvojac također uigran na svjetskim glazbenim pozornicama što im neće biti problem dokazati i u Zadru.

Zadnji dan vikenda i prvi dan kolovoza, na redu je glazbeno putovanje iz Zadra do Meksika i Kube. Tu avanturu priredit će zadarska violistica Helena Pilipović te gitarist Arturo Castro Nogueras.
 Pilipović je diplomirala je na Akademiji u Zagrebu a profesionalni put doveo je do Pensilvanije gdje je bila prva viola tamošnjeg komornog orkestra. Trenutno živi u Njemačkoj ali i ona je dio sjajne generacije i članica Zadarskog komornog orkestra na čijem je čelu šef dirigent Ivan Repušić. Nougeras pak je gitarist portorikanskih, kubanskih i meksičkih korijena sa bogatim međunarodnim stažem.
Glazba je i inače sama po sebi blagotvorna a nastupi na Glazbenim večerima posebno gotovo meditativno iskustvo. Tko to sebi želi priuštiti neka učini sljedeće:

" Potrebno je osigurati ulaznice na vrijeme zbog velike potražnje i ograničenog broja mjesta. Na web stranicama donat_festival.com kao i na stranicama Koncertnog ureda Zadar www.kuzd.hr kao i na info pultu Kneževe palače."

dodaje Ivković te ističe kako su do kraja večeri još dva koncerta u 8 mjesecu ali o tom potom.

Komentari