Novi Centar na Relji dobiva suvremenu opremu

Novi Centar na Relji dobiva suvremenu opremu

Ilustracija: inovacija-zadar.hr

Procijenjena vrijednost nabave je 5 milijuna 420 tisuća kuna, a po opremanju u zgradu će useliti Filmski ured te mladi poduzetnici, naveo je županijski pročelnik za gospodarstvo Lovro Jurišić na kolegiju župana. Centar će imati i studio sa suvremenom audio-vizualnom opremom dodao je:

 Imamo dosta naprednu informatičku granu u Zadru, pokušavamo im stvoriti uvjete da dobro zarade i da rade sa cijelim svijetom. Zgrada će dakle imati uredske prostore, edukacijske prostore i studio s dobrom audio-vizualnom opremom na kojoj će mladi poduzetnici moći realizirati svoej ideje - kazao je Jurišić. S obzirom da oprema premašuje vrijednost od milijun kuna, potrebna je suglasnost Županijske skupštine. Zgrada na Relji svakog dana sve više raste - komentirao je župan Božidar Longin.

Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija, dobila je u sklopu projekta „Centar za kreativne industrije“ - KK.03.1.2.01.0007 sredstva za nabavu opreme Centra za kreativne industrije (namještaj, scenska mehanizacija i rasvjeta i multimedija). Procijenjena vrijednost nabave iznosi ukupno 5.420.640,00 kuna bez PDV-a, odnosno 6.775.800,00 s PDV-om.

Nabava opreme za Centar za kreativne industrije dio je projekta „Centar za kreativne industrije“ koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, temeljem Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Razvoj poslovne infrastrukture“. Ukupna procijenjena vrijednost projekta iznosi 30.166.449 kn, od kojih bespovratna sredstva iznose 19.972.831 kn. Provedba projekta započela je 3. rujna 2018. godine, a trajat će 24 mjeseca. 

Komentari