Novi direktor NK Zadar, Damir Knežević: "Prioritet je bolja infrastruktura"

Novi direktor NK Zadar, Damir Knežević: "Prioritet je bolja infrastruktura"

Od jučer novi direktor Nogometnog kluba Zadar je Damir Knežević. On je na toj funkciji nakon gotovo tri godine što ju je obnašao naslijedio Svetka Ćustića kojeg je smijenio Nadzorni odbor. Kneževiću je tako danas prvi dan na novom radnom mjestu.

O prvim dojmovima, prvog radnog dana u klubu sa Stanova, Knežević kaže:

„Dojmovi su dobri, posla ima, trudit ćemo se, raditi bez velike priče”.

Bivši direktor Ćustić uputio je prema njemu dosta teške riječi.

„Ja se ne bih sada osvrtao na te izjave, to nije nivo komunikacije na koji sam navikao. Stvarno nemam komentara”.

Tko je Damir Knežević.

„Oženjen, otac troje djece, završio sam fakultet u Americi, igrao sam nogomet u Zadru. Moja profesionalna karijera se odvijala u Privrednoj banci petnaest godina, bavim se i turizmom i sada sam na ovoj funkciji”.

Plan, vizija, kakav Zadar vidte u budućnosti.

„Prvo i osnovno mislim da se trebamo koncentrirati na infrastrukturu i omladinsku školu, stvoriti prave preduvjete za normalan rad da se mogu razvijati kako i treba. Pomaci u radu škole su vidljivi iako uvijek može bolje”.

Prvi potez.

„Sad moram pogledati financijsku situaciju u klubu, kolika su dugovanja i treba to početi rješavati”.

Nažalost, od licencije za Drugu HNL ništa, Treća HNL je realnost. Sanacija stadiona, kreće li.

„To je u vlasništvu Grada koji je i do sada pomogao i vjerujem da ćže i dalje. Planovi za rekonstrukciju postoje, međutim kako je nositelj svega toga Grad, NK Zadar neće biti nositelj tih radova. Ne mogu vam sa sigurnošću reći kad će što početi ali vjerujem da hoće u skorašnje vrijeme”.

Prva momčad.

„Trener se zahvalio, mi smo u potrazi za novim trenerom. Porazgovarat ćemo i sa svim igračima i vidjeti na koga možemo računati za ovu predstojeću sezonu”.

 Je li Damir optimist.

„Kako ne, svi znamo u kojem gradu živimo i da ovakva slika nije realno stanje nogometa u Zadru”.

Najveća želja.

„Kao što sam rekao, što bolja infrastruktura za omladinsku školu i podignuti je na jedan viši nivo. Da nam u goste dolazi najbolji klubovi i da se ne sramimo stadiona gdje će doći. Jasno, važan je i sportski aspekt, ali nećemo srljati. Ako Druga HNL ne bude realna već ove sezone onda nećemo u to ići. Neću ništa obećavati, moram još sve dobro sagledati, tek sam jedan dan tu, idemo korak po korak, vjerujem u lijepu budućnost ali samo pomalo, nema žurbe” - zaključio je Knežević.

 

Komentari