Novi Škraping centar spreman za otvaranje

Novi Škraping centar spreman za otvaranje

foto: škraping.hr

U tijeku su zadnje pripreme za 13. pašmanski Škraping koji će se održati 3. ožujka. Sve je spremno i za otvaranje novog Škraping centra u Tkonu, na radost otočnih poduzetnika, kazao je za naš radio načelnik općine Goran Mušćet.

U prizemlju su prostori za OPG-ovce i HOP-ovce, a na katu prostor za Škraping, navodi Mušćet: Taj centar koji namjeravamo otvoriti 3. ožujka puno znači za našu općinu ali i za sve jadranske otoke. Naša općina je jedna od najjačih po broju poduzetnika-nositelja oznake Hrvatski otočni proizvod, imamo ih 24. Centar će sigurno doprinjeti da mali proizvođači, OPG-ovci i Hopovci mogu svoje proizvode bolje plasirati na nekim sajmovima i širem tržištu. Izgrađena je i zelena pijaca uz njega, projekt je vrijedan milijun i pol kuna, od čega je Ministarstvo regionalnog razvoja osiguralo milijuna kuna, a naša općina 600 tisuća - kazao nam je načelnik Mušćet. 

Do 13. Pašmanskog Škrapinga još je 8 dana, a prijave su otvorene još dva dana, odnosno do petka do 12 sati. Već je prijavljeno 1200 natjecatelja iz 11 zemalja. Škraping tjedan početi će već u nedjelju 25. veljače 2018. godine s eko-akcijom čišćenja staza i podmorja otoka Pašmana. Za posjetitelje i natjecatelje u Škraping tjednu smo također pripremili kulturno i gastronomski bogat sadržaj od predavanja, radionica za djecu, kulinarskog show-a  pa do tradicionalnog Sajma otočnih proizvoda s preko 50 izlagača sa gotovo svih jadranskih otoka.

Dan poslije Škrapinga, u nedjelju 04. ožujka bit će održan Škrapić – mali Škraping za djecu u organizaciji DV „Ćok“ iz Tkona na kojem će sudjelovati preko 150 malih Škrapera iz brojnih dječjih vrtića diljem Zadarske županije.

 

Komentari