Novo zvanje za mlade i nezaposlene

Novo zvanje za mlade i nezaposlene

16-ero mladih nezaposlenih osoba danas je dobilo zvanje tehničara za informatičku podršku.

Pohađali su dvomjesečni besplatni tečaj organiziran u suradnji Tehničkog veleučilišta iz Zagreba, Pomorske škole Zadar i Zavoda za zapošljavanje. Dio je to međužupanijskog projekta, za koji su ustanove za obrazovanje odraslih, dobile bespovratna sredstva Europskog socijalnog fonda. Polaznici tečaja Danijela Sabolić i Boris Vukić nadaju se kako će im novo zvanje povećati šanse za zapošljavanje:

Do sada sam bila ugostitelj, a od danas sam tehničar za informatičku podršku. Širim svoje znanje i uz proaktivnost nadam se da će mi ova diploma pomoći da brže nađem posao.

- Moje predznanje iz informatike nije bilo naročito. Na ovom tečaju ušao sam u "svijet kompjutora". Sad o svakom polazniku ovisi hoće li dalje, na ovim temeljima, nastaviti nadograđivati svoje znanje iz informatike.

U 100 nastavnih sati, na besplatnom tečaju, osposobili su se za sastavljanje i rastavljanje kompjutora, rad i instaliranje operativnog sustava, rad na računalnim mrežama, a također su dobili uvid u rad prijenosnih računala, tableta. Profesor Marin Perinić najavljuje da će i dalje nastaviti s ovakvim programima, a novi tečaj najvjerojatnije će se održati na jesen.

Komentari