Nožem krenuo na pograničnog policajca, odustao nakon pucnja upozorenja

Nožem krenuo na pograničnog policajca, odustao nakon pucnja upozorenja

Dusko Jaramaz/PIXSELL- ilistracija

Sinoć se hrvatski policajac pucnjem u zrak obranio od ilegalca koji je mu je pri ulasku u našu zemlju zaprijetio nožem. Policija je ujedno uhitila 5 ilegalaca koji su kod Vaganca pod okriljem noći pokušali ući u Hrvatsku.

Sinoć, oko 22.45 sati policijski službenici su u mjestu Vaganac, prilikom obavljanja zadaća zaštite i nadzora državne granice, uređajem za noćno promatranje uočili grupu od pet osoba kako prelaze državu granicu izvan graničnog prijelaza. Nakon uočavanja osoba, policijski službenik za zaštitu državne granice prišao je skupini u namjeri utvrđivanja njihovog identiteta.

Pri tome je jedna osoba iz skupine krenula prema njemu s nožem u ruci. Unatoč tome što je policijski službenik izdao zapovijed (na hrvatskom i engleskom jeziku) osobi da odbaci nož i zaustavi kretanje, osoba se oglušila i nastavila ustrajati u kretanju prema policijskom službeniku i dalje držeći nož u ruci. Nakon drugog upozorenja, policijski službenik ispalio je hitac u zrak iz službenog vatrenog oružja nakon čega je osoba odustala od daljnje namjere kretanja te odbacila nož.

Sve zatečene osobe dovedene su u službene prostorije te je u tijeku kriminalističko istraživanje, javila je PU Ličko senjska.  

Komentari