Nude se iznosi do 71 tisuću kuna

Nude se iznosi do 71 tisuću kuna

foto: Zadra Nova, sudionici Zadar Youth Challengea

Agencija Zadra Nova poziva nezaposlene osobe s područja Zadarske županije da se natječu za dodjelu sredstava u svrhu samozapošljavanja, u okviru projekta SOS START. Javni poziv otvoren je do 13. prosinca.

Projekt se sufinancira sredstvima Europske Unije, a u pojedinačnom iznosu može se doći do potpore od 71 tisuću kuna. Poziv se prioritetno odnosi na dugotrajno nezaposlene osobe, mlade do 29 godina, žene te ostale pripadnike ranjivih skupina. Zadra Nova trenutačno u ovom programu može dodijeliti 14 potpora. 

Sanja Vrkić mlada je nezaposlena psihologinja koja bi htjela otvoriti psihijatrijsku ordinaciju. U Zadra Novu se došla informirati i iz tog razloga je sudjelovala u radionici Zadar Youth Chalenge gdje su se sudionici uputili u način razvoja poslovne ideje i njezine prilagodbe tržištu. Grupa Empiria čiji član je bila proglašena je najboljom, a Sanja kaze kako je to bilo vrlo vrijedno iskustvo: Ideja s kojom smo se natjecali bazirala se na platformi za umrežavanje lokalnih turističkih vodiča, radilo bi se o tome da turisti prema svojim interesima biraju svog turističkog vodiča. Uz pomoć mentora koji su nam dodijeljeni osmislili smo platformu, razradili ideju, ciljanu skupinu, poslovni plan kroz godinu dana.
I Ervin Mešanović je nezaposlen, završio je primjenjenju ekologiju u agronomiji, njegov poslovni plan je dostava namirnica biciklom, a u Zadra Novoj je naučio: Youth Challenge je bio namijenjen vježbi. Podijeljeni smo u timove od 4-5 ljudi, morali smo osmisliti održiv i isplativ projekt. meni je bilo najzanimljivije surađivati s ljudima koje prvi put u životu vidim, taj timski rad mi se najviše svidio jer u poduzetništvu ne možemo ništa sami, moramo raditi na principu tima - priča nam Ervin.
Upravo građanima kao što su Sanja i Ervin namijenjen je natječaj koji je otvorila Zadra Nova. Iznos do 71 tisuća kuna nudi vam se za pokretanje vlastitog posla. Ravnateljica agencije Marina Vuković Dujmović: Ukupni iznos našeg projekta je ograničen tako da možemo dodijeliti najviše 14 potpora u spomenutom iznosu. Da bi im sredstva bila dodijeljena prijavitelji moraju izložiti svoju ideju kroz poslovni plan, ali i moraju biti pripadnici ranjivih skupina - naglašava ravnateljica Agencije. 
Sve podatke o natječaju za samozapošljavanje možete naći na stranicama Zadra Nove, a javni poziv otvoren je do 13 prosinca.

Više o ovom projektu slušajte u Objektivu Radio Zadra u ponedjeljak 2.prosinca od 12 sati i 15 minuta. 

Ervin i Sanja

Komentari