Oba požara u Islamu Grčkom podmetnuta

Oba požara u Islamu Grčkom podmetnuta

ilustracija: Ivo Čagalj / Pixsell

Oba dva požara u Islamu Grčkom su bila izazvana otvorenim plamenom ili dijelovima gorivih tvari , i onaj planuo u petak poslijepodne i onaj planuo sa subote na nedjelju. Policijskim očevidom je to utvrđeno.

Sa subote na nedjelju u Islamu Grčkom izbio je požar na garaži u vlasništvu 66-godišnjaka, koju koristi 61-godišnjak. Požar su ugasili vatrogasci, a u garaži je izgorjelo oko 400-tinjak bala sijena u vlasništvu 61-godišnjaka.
Na mjestu događaja proveden je očevid kojim je utvrđeno kako je požar izazvan otvorenim plamenom ili dijelovima gorivih tvari, dok je nastala materijalna šteta u iznosu od više tisuća kuna.
Protiv nepoznatog počinitelja je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava zbog oštećenja tuđe stvari.

U petak oko 17.30 sati u Islamu Grčkom izbio je požar u polju na predjelu Baretina. Požar su ugasili vatrogasci, a u požaru je izgorjela suha trava i raslinje, dok se požar proširio i na maslinik u vlasništvu 57-godišnjaka, gdje je nagorjelo 17 maslina i ograda.
Na mjestu događaja proveden je očevid, kojim je utvrđeno kako je požar nastao uslijed djelovanja otvorenog plamena ili dijelova gorivih tvari, a u tijeku je kriminalističko istraživanje kojim će se utvrditi vlasnici parcela, materijalna šteta i ostale okolnosti požara.

 

Komentari