Obilježen Dan općine Starigrad

Obilježen Dan općine Starigrad Obilježen Dan općine Starigrad

Nizom svečanosti u Starigradu je obilježen Dan općine. Jutros su na Novom mjesnom groblju položeni vijenci u čast poginulih u Domovinskome ratu, a održana je i svečana sjednica Općinskoga vijeća.

Bez obzira na krizu koja je usporila realizaciju projekata, načelnik Krste Ramić istaknuo je da je iznimno sretan jer je vodio općinu u prijelomnim godinama njezina razvoja. Učinjen je golemi iskorak, izgrađena nova riva, 17 milijuna kuna vrijedan nogostup duž cijeloga mjesta, dječji vrtić, novo groblje, lučica u Selinama, trg u Tribnju, te ispostava Hitne pomoći, kao i niz manjih komunalnih zahvata. Najavio je i neke od nove projekte.

"Predviđamo uređenje obalnog pojasa u starigradu,  izgradnju sustava odvodnje za Starigrad i Seline, vodovodizaciju Tribnja, izgradnju sportske dvorane, uređenje zgrade općinske uprave, te još niz projekata za realizaciju kojih je potreban malo duži vremenski period, a za koje su nam žitelji općine ukazali povjerenje i povjerili mandat"

Što s tiče turističkih rezultata, prema podacima za prvih 7 mjeseci u Starigardu boravi jednako gostiju kao i prošle godine.

"Odnosno, malo više nego prošle godine, sa rezultatima prošle godine možemo biti zadovoljni, s obzirom da smo ostvarili 400 tisuća noćenja. 7 mjesec na početku je malo podbacio no plusevi iz prvih šest mjeseci i druga polovica srpnja i kolovoz daju nam pravo da budemo optimisti i u tom smislu" - dodao je Ramić.

Svečanost je završila dodjelom javnih priznanja. Nagradu općine primili su sportaši Borna i Tomislav Ramić, a za doprinos znanosti općinski Grb uručen je dr. Branku Kataliniću. Ipak, najsvečanije bit će u četvrtak na blagdan Velike gospe.

 

 

Komentari