Obilježeno oslobođenje Zadra od okupacije

Obilježeno oslobođenje Zadra od okupacije Obilježeno oslobođenje Zadra od okupacije
Dino Stanin/PIXSELL Dino Stanin/PIXSELL
Dino Stanin/PIXSELL Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Vrijednosti antifašizma moramo živjeti svaki dan, poručila je saborska zastupnica Ingrid Antičević Marinović, dok je bivši predsjednik RH Stipe Mesić kritizirao gradske i županijske vlasti jer se nisu odazvali skupu.

Na jučerašnji dan prije 70 godina oslobođen je Zadar i zauvijek pripojen svojoj domovini Hrvatskoj. Taj veliki događaj danas su obilježili zadarski antifašisti. Vrijednosti antifašizma moramo živjeti svaki dan, rekla je  saborska zastupnica Ingrid Antičević Marinović: 

One danas znače prije svega slobodu za svaki narod, slobodu za svakog čovjeka. Dakle ja mislim da smo konačno zreli i kao narod i kao građani da u našoj prošlosti sve ono što je bilo loše, jer znamo i da se pod najvećim slobodarskim simbolima da su počinjeni zločini, imamo hrabrosti i smjelosti upravo za čistoću takvih pokreta , osloboditeljskih, osuditi sve ono što je bilo loše, a da se kao zreo narod kao zreli građani ponosimo sa svim onim što je bilo dobro.    

Svečanosti je nazočio i bivši predsjednik RH Stipe Mesić koji je prozvao gradske i županijske vlasti jer se nisu odazvali skupu,  a osvrnuo se i na nedavnu proslavu u Splitu:

čestitati Dan oslobođenja i predstavnicima vlasti Grada Zadra, i predstavnicima vlasti Županije, ma gdje bili. Splitska proslava održana je, na žalost , gotovo u poluilegali, daleko od očiju javnosti , bez i najmanje prateće manifestacije koja bi pokazivala da Grad u njoj sudjeluje , dok u tome gradu nema ni jedne ulice, ni jednog trga koji bi svojim imenom podsjećali na veličanstvenu borbu koja je Splitu, baš kao i zadru i cijeloj Hrvatskoj donijela slobodu.

                                                                                 

 

Komentari