Objavljen javni poziv za dodjelu potpora u turizmu

Objavljen javni poziv za dodjelu potpora u turizmu

Marko Dimic/PIXSELL

Turistička zajednica Zadarske županije je objavila Javni poziv za dodjelu potpora u 2020. i to za događanja, programe destinacijskih menadžment kompanija, i razvojne programe i projekte na otocima i u zaleđu.

Temeljem Programa rada za 2020. godinu, Turistička zajednica Zadarske županije je na svojim Internet stranicama www.zadar.hr objavila  

JAVNI POZIV ZA DODJELU POTPORA U 2020. 

  • DOGAĐANJIMA 
  • PROGRAMIMA DESTINACIJSKIH MENADŽMENT KOMPANIJA (DMK) 
  • RAZVOJNIM PROGRAMIMA/PROJEKTIMA NA OTOCIMA I U ZALEĐU 

Predmet ovog Javnog poziva je dodjela bespovratnih novčanih sredstava Turističke zajednice Zadarske županije programima/projektima koji podižu vidljivost regionalnog brenda korištenjem „SayYes!“ brend-koncepta, te su usklađene s Brend-priručnikom, pridonose obogaćivanju turističke ponude i kreiranju novih motiva dolazaka turista na cijelom području Zadarske županije. Javni poziv za dodjelu potpora u 2020. upućen je subjektima javnog i privatnog sektora, a obuhvaća 3 različita modela.  

Prvi je model vrlo je sličan prošlogodišnjem Pozivu - namijenjen za događanja koja se odvijaju na teritoriju Zadarske županije, predstavljaju motiv dolazaka turista na destinaciju, stvaraju dodatnu ponudu, poglavito u pred i posezoni, te imaju snažan promidžbeni efekt zbog posebnosti i/ili unikatnosti.  

Drugi je model namijenjen programima razvoja i uvođenja na tržište složenih turističkih proizvoda posebnih interesa. Ideja je pružiti podršku turističkim agencijama koje su specijalisti za destinaciju, odnosno nude paket-aranžmane isključivo u zadarskoj županiji s naglašenim doživljajnim aspektom. Želimo definirati top-doživljaje te im pružiti dodatnu promidžbu. 

Treći je model također novost. Radi se o potpori onim dijelovima županije gdje su izazovi za napredak i privlačenje gostiju veći, a autohtonost posebno naglašena – naši otoci i zaleđe.  

Mihaela Kadija povodom objave poziva izjavljuje: 

Potporama želimo poticati i olakšati promidžbu koja će prvenstveno motivirati dolaske, osobito u razdobljima manje turističke potražnje, te uz to probuditi tržišta posebnih interesa i ciljne skupine gdje još nismo dovoljno prepoznatljivi. Pored toga Turistička zajednica Zadarske županije i nadalje nastavlja poticati aktivnosti koje za cilj imaju stvaranje doživljaja ali i ravnomjeran razvoj turizma na području cijele županije.  

U konačnici ova suradnja ima za cilj podizanje svjesnosti i jačanje brenda Zadar Region korištenjem Say YES! koncepta odnosno stvaranje prepoznatljivosti Zadarske županije kao turističke destinacije. Time i bilo koji subjekt koji radi u turizmu koristi regionalnu marku (brend) da se pozicionira unutar turistički atraktivne regije, a u isto vrijeme  jača pozitivan imidž te iste regije. To je tzv. „win-win“ situacija iz koje svi imaju koristi. 

Predmetni javni poziv objavljen je na web stranicama Turističke zajednice Zadarske županije na https://www.zadar.hr/hr/o-nama/natjecaji-pozivi-i-obavijesti, dok se obrazac za prijavu nalazi na linku: https://www.zadar.hr/hr/o-nama/prijava-projekta. Krajnji rok za podnošenje svih prijava je 6. prosinca 2019. godine.  

Konačnu odluku o visini potpora donijet će Turističko vijeće Turističke zajednice Zadarske županije, a rezultati će također biti objavljeni na Internet stranicama www.zadar.hr.  

Komentari