Obnovljen oltar u crkvi u Dragama na dan Sv. Ante

Obnovljen oltar u crkvi u Dragama na dan Sv. Ante Obnovljen oltar u crkvi u Dragama na dan Sv. Ante

Koncelebriranom svetom misom te procesijom kroz mjesto, danas je u Dragama obilježeno 40 godina od utemeljenja Župe sv.Ante Padovanskog, prve granične župe na kopnenom južnom dijelu Zadarske nadbiskupije.

 

 Sveti Ante jedan od najomiljenijih svetaca u čitavoj Katoličkoj Crkvi, Portugalac kojega se časti ne samo u Padovi, zaštitnik je potlačenih i siromašnih propovjednika, budućih majki, putnika, ribara, mornara, starih ljudi, žetvi, izgubljenih stvari. Don Ivan Jordan, župnik u Dragama ističe razlog zbog kojeg je danas uz koncelebriranu svetu misu koju je predvodio umirovljeni biskup ličko senjski Mile Bogović, održana i procesija.

"Prije 40 godina kada je crkva izgrađena nikada nije bila potpuno dovršena. a da bi crkva funkcionirala treba imati oltar. Tako smo župljani i ja u dogovoru došli do toga da u sklopu proslave 40 godina župe namjestimo mramorni oltar kojeg je blagosovio biskup Bogović nakon propovijedi".

A župljani su se mahom odazvali na proslavu i to bez obzira na dob i visoku temperaturu. Među njima i 82 godišnja baka iz Draga;

" Volim da imamo crkvu u mjestu, tko je vjernik neka ide, tko nije ne mora ali bitno je da jedni druge poštujemo i uvažavamo".

Uoči svetkovine jučer je svečano misno slavlje u dragarskoj župnoj crkvi sv. Ante predvodio don Damir Stojić koji je blagoslovio veliku oltarnu sliku 'Sv. Ante propovijeda ribama' akademskog slikara Zorana Homena.

Komentari